Troben mort el menor desaparegut en una gorga del riu Fluvià

ACN
02 de setembre del 2009
576_1251969223mort
576_1251969223mort | Lourdes Casademont
Els equips de rescats han trobat pocs minuts abans de tres quarts de nou del vespre el menor que ha desaparegut aquest dimecres a la tarda en una gorga del riu Fluvià. La víctima és un noi de 13 anys de nacionalitat gambiana. El menor es trobava a la gorga amb tres amics més, situada a la zona del Molí d'en Collell i amb unes dimensions de 25 metres quadrats i una profunditat màxima de 4 metres. Els amics del jove han donat l'avís de la seva desaparició, minuts abans de dos quarts de sis de la tarda, després que veiessin que s'enfonsava i feia esforços per sortir de l'aigua. Les tasques de rescat han durat més de dues hores.

A la zona, hi ha uns salts d'aigua que desemboquen en aquesta gorga, d'uns 25 metres quadrats i amb cotes màximes de 4 metres de profunditat, on els equips de rescat tenien la seguretat que havia d'haver-hi el cos del jove.

El noi es trobava amb tres amics més a la gorga, quan aquests han vist que el jove, que no sabia nedar, s'enfonsava i feia esforços per sortir. Instants després, l'han perdut de vista i han donat l'avís de la seva desaparició. En un primer moment, fins que no han arribat els submarinistes dels GRAE, els equips d'emergència han treballat amb unes canyes per intentar localitzar el jove. Aquest vespre, els submarinistes dels Mossos d'Esquadra es preparaven per donar suport a la recerca.

Amb l'arribada de l'ocàs, els equips d'emergència han començat a treballar amb generadors i focus per poder tenir llum. A més, com a dificultat afegida, l'aigua de la zona és molt tèrbola.

La família s'ha desplaçat fins a la gorga per seguir de prop les tasques de rescat, on l'acompanya un equip de suport psicològic de la Creu Roja. També han anat al lloc dels fets l'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, i el regidor de Joventut, Joaquim Monturiol. D'altra banda, han treballat a la zona la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i una ambulància dels serveis sanitaris.



Arxivat a