David Adiego ha pintat a una vintena d'olotins

Redacció
30 d'agost del 2009
576_1251557179013.david_14
576_1251557179013.david_14 | Joan Guirado
Més de vint persones van participar en l’activitat Proceso sobre el otro que l’artista de Huesca David Adiego va realitzar durant tres setmanes a Olot. El projecte, emmarcat dins el programa europeu Ciutats 3.0, consisteix en crear un gran mural a partir dels retrats que l’artista ha fet a Olot i els que farà a Tournefeuille, on està treballant ara, i a Huesca on completarà el mural més tard.

El projecte de David Adiego es basa en la idea que, durant molt de temps, la pintura va ser la tècnica per reproduir la realitat i que, ara, aquesta funció ha passat a mans de la fotografia i el vídeo. Per l’artista, demanar a una persona que posi per fer-li un retrat amb la tècnica tradicional de la pintura és demanar-li una relació personal entenent el retrat com un pacte entre pintor i model. És per això que la importància del projecte, per David Adiego, no és tant en el resultat final sinó en el procés.

Un procés que va començar a Olot. Durant tres setmanes l’artista es va instal·lar a l’espai pedagògic del Museu Comarcal per començar a omplir el mural de gran format. En total va retratar 21 persones. Cadascú podia decidir el temps que li dedicava. Algunes persones van anar-hi només una hora. Altres, van passar-hi tots els dies des que Adiego va començar a treballar. Com més estona, més elaborat ha estat el retrat. El conjunt de tot plegat és, doncs, el resultat d’aquest procés de treball.

Després d’Olot l’artista s’ha traslladat a Tournefeuille per continuar el projecte. Sobre la mateixa tela, repetirà l’experiència d’aquests dies a Olot però a la ciutat francesa. Més tard, ho farà a Huesca.

Adiego va escollir una gama cromàtica de grisos i, en el cas d’Olot, la va complementar amb colors ocres en relació al que li va inspirar l’entorn de la ciutat. 


L’artista ha valorat molt positivament l’experiència a Olot: “ha passat gent de totes les edats i de tot tipus. No només persones ja relacionades amb l’art i la cultura sinó també altres que, habitualment no participen de les activitats culturals però que si s’han interessat per aquest projecte”.

Un cop finalitzat el projecte, després de passar per les tres ciutats, s’exposarà el resultat final també a les tres ciutats probablement acompanyat de fotografies del procés, la raó de ser d’aquest projecte artístic.
Arxivat a