La penya Barcelonista d'Olot engega projectes solidaris

Redacció
27 d'agost del 2009
576_1251232408nepal_051
576_1251232408nepal_051 | Joan Guirado
La Penya Barcelonista d’Olot i Comarca acaba d’engegar diversos projectes solidaris que li donaran una projecció internacional. En els propers mesos s’impulsaran tres accions: al Nepal, al Marroc i a Cuba.

La primera actuació s’ha presentat aquesta setmana.
La Penya Barcelonista d’Olot i Comarca enviarà pilotes del Barça firmades pels jugadors i material esportiu a un centre educatiu del Nepal, concretament a la població de Kotungé, molt a prop de Katmandú. Una voluntària olotina, la Tura Puntí, fa temps que participa en projectes solidaris a la República Federal Democràtica del Nepal, un estat de l’Àsia situat entre l’Índia i el Tibet, al vessant sud de l’Himalàia. Puntí va adonar-se que els joves de l’escola estan mancats d’elements tan habituals per nosaltres com pilotes de futbol per jugar durant les hores de lleure. Immediatament aquesta olotina es va posar en contacte amb la PB d’Olot i Comarca amb qui s’ha establert un lligam que permetrà enviar material blaugrana que sortirà cap el Nepal aquest mateix novembre. Tura Puntí ha explicat que “els joves que van a aquesta escola tenen un nivell de pobresa molt elevat i les necessitats bàsiques difícilment estan cobertes”  i ha afegit que està convençuda que “el valor d’aquest obsequi serà molt important per aquests joves”.

De cara al 2010 la PB d’Olot i Comarca es desplaçarà al Marroc, a Tànger, on hi organitzarà un torneig de futbol sala amb un equip local. Al mateix temps s’aprofitarà el viatge per donar material esportiu.
D’altra banda la junta directiva de la penya ha avançat que s’ha treballant l’agermanament amb la PB de l’Havana, Cuba, per tal d’organitzar activitats conjuntes en un futur molt pròxim. En aquest sentit el president de la PB d’Olot i Comarca, Miquel Vila, ha apuntat que aquest agermanament començarà amb l’enviament de material escolar pels joves de la zona i medicaments.

Arxivat a