Dos pobles de la comarca rebran subvenció del DPTOP

Redacció
17 d'agost del 2009
Els ajuts s’emmarquen principalment en el programa de foment del planejament que duu a terme Política Territorial, amb la finalitat de millorar les condicions urbanístiques dels municipis catalans i facilitar la generació de sòl urbanitzable, garantint a la vegada un desenvolupament sostenible. A més, el Govern català també pretén que totes les poblacions puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics amb l’objectiu d’adaptar-los a la legislació vigent. A causa del preu de redacció d’aquests projectes, el Govern ha cregut oportú proporcionar ajuts econòmics a aquells municipis que ho hagin sol·licitat. A més de definir els POUM, alguns pobles també han aprofitat per elaborar documents com ara el catàleg de masies i cases rurals.

En general, pel que acaben servint aquestes accions, és per clarificar i fer més consistent l’ordenament jurídic urbanístic català.
Les comarques gironines és la segona de les sis demarcacions en què s’han distribuït els ajuts que més diners ha rebut, en total, cinc-cents dotze mil vuit-cents setanta euros, distribuïts en un total de 27 projectes. Entre aquests, la Generalitat cofinançarà els de dos pobles de la nostra comarca. En concret, serà el Catàleg de Bèns de la Vall d'en Bas, i el Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal de Sant Joan les Fonts.