Els preus baixen un 0,7% el mes de juliol

Redacció
14 d'agost del 2009
Els preus han baixat un 0,7% aquest juliol a la demarcació de Girona i han deixat la inflació interanual en el -2%, la més elevada de Catalunya, segons l'Institut Nacional d'Estadística. Els preus han baixat un 0,4% des de principis d'any.

El principal responsable de la baixa dels preus aquest mes ha estat el grup del vestit i el calçat, a causa de les rebaixes d'estiu, amb un descens del 10,6%. També han baixat el grup del parament de la llar (-0,9%), el de l'habitatge (-0,3%), el del transport (-0,2%), el de la medicina (-0,1%) i el de les comunicacions (-0,1%). Al conjunt de Catalunya, els preus ha baixat vuit dècimes i la inflació interanual segueix en valors negatius per tercer mes consecutiu.

A les comarques gironines els grups que han experimentat un increment en els preus han estat el de les begudes alcohòliques i el tabac (4,2%), el dels hotels, cafès i restaurants (0,7%), el de l'oci i la cultura (0,4%), i el d'altres (0,1%).

Durant aquest mes de juliol s'han mantingut invariables els preus dels productes inclosos en el grup dels aliments i les begudes no alcohòliques.