Alumnes gironins es queden sense carnet de conduir fins després de l'estiu

Redacció
05 d'agost del 2009
Segons la programació de Trànsit els exàmens pràctics acabaven el 31 de juliol. Sala ha detallat que hi ha tres examinadors que han estat d'acord en ampliar el termini una setmana més per intentar assumir els alumnes que han quedat fora de la convocatòria. Malgrat aquest intent, Sala ha explicat que tots els alumnes que tenien l'examen el 30 de juliol no es podran examinar i la meitat dels que ho havien de fer el 31 tampoc. 'Entre els dos grups són més de 200 alumnes', ha detallat Joan Sala.

El president de l'associació d'autoescoles gironines ha explicat que això suposa un 'greuge' i un 'desprestigi' per algunes autoescoles perquè, en algunes poblacions, alguns centres han pogut seguir examinant mentre que altres autoescoles no han pogut portar a examen gairebé cap alumne. 'Alguns alumnes ja demanen fer el canvi a altres autoescoles', ha lamentat Sala.

A l'increment habitual d'alumnes just abans que Trànsit tanqui també cal sumar-hi l'interès que tenen els alumnes de camió per treure's la llicència abans de l'11 de setembre. Sala ha explicat que en aquesta data hi haurà un canvi de normativa i els camioners que es vulguin dedicar a servei públic hauran de fer un curs suplementari de 140 hores. Per aquest motiu, els alumnes manen la pressa per poder examinar-se.

El resultat d'aquesta situació és que molts alumnes hauran d'esperar a l'1 de setembre, quan Trànsit torni a obrir les portes, per examinar-se. Joan Sala ha explicat que això es tradueix en una despesa econòmica per molts alumnes que hauran d'incrementar les hores de pràctiques després d'un mes pel mig sense tocar el vehicle. A més, les autoescoles han sol·licitat a Trànsit que, cara al setembre, prioritzi els exàmens de camió.