El Consell aprova un pla per evitar l'assetjament sexual al treball

Redacció
29 de juliol del 2009
Durant el plenari, el president de l'ens, Joan Espona, va rebre el permís per nomenar les persones que han de constituir la comissió contra l'assetjament sexual. Aquesta comissió estarà constituïda per una persona de l'àrea d'administració, un representant del personal amb funcions en l'àmbit de prevenció de riscos laborals i un tècnic o tècnica que compti amb la confiança del personal i que presenti interès i formació per la responsabilitat. La Comissió tindrà en compte la confidencialitat, imparcialitat, objectivitat i independència en cada cas.

La proposta que fa el Consell defineix l'assetjament sexual com qualsevol comportament realitzat en funció del sexe d'una persona, amb el propòsit o efecte d'atemptar contra la seva dignitat i de crear un entorn intimidatori, degradant o ofensiu. El protocol també considera assetjament per raó de sexe el que es pugui produir per motiu de l'embaràs de les dones en l'exercici d'algun dret laboral per la conciliació de la vida familiar i laboral.
La consellera, Llum Adell, que va coordinar el Pla de Polítiques de Dones del Consell, opina que l'aprovació del protocol és important, perquè en cas que existís un conflicte per raó de sexe al Consell, el protocol marca les accions a seguir. Adell ha puntualitzat que el protocol és un pas més per avançar en l'aplicació de la Llei d'Igualtat.