1 de 10

L'Ésdansa estrenarà Aigua, un espectacle de producció pròpia

per Les Preses, 23 de juliol de 2009 a les 00:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigua aglutina una sèrie de balls, corresponents a la Suite de Muntanya (formada per temes recollits a l'Alta Garrotxa) i la Suite Catalana(temes procedents de diverses comarques de Catalunya), als quals Xavi Múrcia ha posat lletra i Mirna, la veu. És una proposta sens dubte agosarada, consistent en un diàleg entre la dansa i la música en què les danses esdevenen cançons, ho defineix Josep Garcia, director artístic de Marboleny. El resultat -continua Garcia- és un enriquiment mutu dels dos llenguatges, cap dels quals és complement de l'altre sinó que tots dos formen una unitat.
Per la seva banda, el director del festival i president de Marboleny, Jordi Fosas, explica que la iniciativa encaixa amb la voluntat d'Ésdansa d'anar-se obrint a nous públics i d’esdevenir un motor de creació en la dansa catalana d’arrel tradicional.

Sobre l'escenari hi haurà una trentena de balladors i sis músics, als quals acompanyarà una escenografia -creada per Gemma Ibars- que tindrà d'element principal un raig d'aigua. Les coreografies han estat elaborades per Manuel Cubeles, Josep Garcia, Jordi Bassagañas i Joana Vila. La il·luminació la signa Toni Pujol; el vestuari, Pau Fernández i el so, Kei Macias.
 
Participació