El Consell deriva al XALOC la gestió tributària

Fins ara, l'ens comarcal gestionava la recaptació i la gestió tributària de la gran majoria d'ajuntaments de la comarca.

Redacció
10 de juliol del 2009
576_1247174457pleconsellavui2
576_1247174457pleconsellavui2 | Joan Guirado

La supressió del servei de gestió i recaptació tributària que el Consell Comarcal oferia a diferents ajuntaments de la comarca i l'aprovació d'un conveni de col·laboració amb la xarxa local de municipis, el XALOC -depenent de la Diputació-, per tal que gestioni la gestió tributària i recaptatòria, ha estat el punt més discutit de l'ordre del dia del plenari d'aquesta nit al Consell Comarcal.


El portaveu d'Alternativa per la Garrotxa, Miquel Macias, considera que aquesta decisió xoca amb el plantejament inicial de tenir ajuntaments forts, suport dels consells i buidar de continguts les Diputacions. En aquest sentit, Macias també s'ha mostrat sorprès amb que els ajuntaments deleguin les seves recaptacions a estaments tant llunyans.
Ben diferent ha estat el plantejament de CiU, Esquerra i PSC. El president de l'ens, de Convergència i Unió, Joan Espona, recorda que ha set una decisió unànime de tots els alcaldes, a la vegada que ha assegurat que es mantindran els set llocs de treball existents actualment. En aquesta línia s'ha pronunciat el portaveu d'ERC, Pere Gomez, que ha trobat be el conveni, sempre i quan es respectin aquests llocs de feina. Per la seva banda, el portaveu dels socialistes garrotxins, Joan Albesa, ha recalcat que les Diputacions han de donar suport als ajuntaments. Albesa també ha afirmat que anem en una bona línia, passant d'una Diputació repartidora d'economia, a una Diputació prestadora de serveis. Per últim, el president del Consell, ha revelat que no ens ha fet cap gràcia traspassar aquests serveis, considerant que la Diputació té més recursos, i que per tant, pot fer millor les coses.