Narcís Ribes no es presentarà a la reelecció

Redacció
25 de juny del 2009
L'alcalde de Montagut i Oix, Narcís Ribes, ha anunciat que és molt probable que deixi Esquerra Repúblicana de Catalunya. 'El tema de la militància és instrumental i l'evolució d'Esquerra ha deixat de ser vàlida per aconseguir la independència', va dir. Ribes va avançar que no es presentarà com a representant de cap candidatura per revalidar l'alcaldia de Montagut i Oix a les eleccions municipals del 2011.
Respecte aquest anunci, el president comarcal d'Esquerra a la Garrotxa, Jaume Cabanyes considera que 'això no és notícia', ja que en el moment de fer la llista, Ribes ja havia mostrat la seva voluntat de no acabar la legislatura. Segons Cabanyes, aquestes declaracions l'únic que poden provocar és que 'Esquerra no faci llista a Montagut' a la vegada que recorda que l'actual alcalde 'no havia fet mai cap llista del partit, ja que havia estat regidor i alcalde de CiU, i actualment a una llista independent associada a ERC'.

Per altra banda, Regrupament.cat, el corrent de Joan Carretero, té a la Garrotxa com a elements més coneguts el mateix Narcís Ribas i, el regidor de Maià de Montcal i conseller comarcal, Salvador Moreno. Tant Narcís Ribas com Salvador Moreno van ser escollits en representació d'Esquerra Repúblicana de Catalunya a les eleccions municipals del 2007. La Junta Gestora es va crear dissabte passat, 20 de juny, a Olot en el decurs de l'assemblea constituent de Reagrupament a la Garrotxa. La junta està formada per deu membres que, segons Narcís Ribas, en la seva major part no pertanyen a cap formació política. A l'assemblea es va acordar l'organització d'una presentació pública a Olot de Reagrupament per part de Rut Carandell al mes de juliol i una posterior per part de Joan Carretero a la tardor. El president comarcal d'Esquerra ha declarat a laGarrotxa.info, que es va assabentar de retruc d'aquesta assemblea, tot i que en tenia constància d'una a Girona. Cabanyes ha explicat que alguns militants propers a Reagrupament, havien rebut trucades des de 'Barcelona i Lleida, però no dels responsables comarcals'. A la pàgina web dels republicans a Olot, també afirmen que 'no sembla que per voler unir esforços cap a la independència, la millor manera sigui amb escissions i divisions'.