El Consell i l'ACA signen un conveni per millorar el sanejament a Bianya

Redacció
15 de juny del 2009
Amb aquesta obra es tractaran les aigües dels veïns de la Vall de Bianya així com del polígon industrial de Morrals. 'És la primera vegada que a la nostra comarca, i en general a tot Catalunya, el sanejament s'avança a l'urbanisme' ha assegurat el director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Francesc Canalias que ha remarcat que amb aquesta actuació ja es contemplen les necessitats de sanejament que requerirà l'ampliació del polígon de Morrals. Des de l'Ajuntament de la Vall de Bianya, el seu tinent d'alcalde, Santi Reixach, ha agraït que tiri endavant aquest projecte 'que després d'haver resolt la portada d'aigua als diferents nuclis, ara és la nostra prioritat'.



El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, ha subratllat 'la millora que suposa aquesta operació en una comarca capdavantera en qüestions mediambientals i que destaca per ser una de les més sanejades de Catalunya'. En aquest sentit també s'ha pronunciat el Coordinador a Girona de l'Agència Catalana de l'Aigua, Àlex Rocas, que ha accentuat 'el treball conjunt que venim fent des de fa anys amb el Consell Comarcal de la Garrotxa a través del SIGMA pel que fa a sanejament, manteniment de lleres... en una estreta col·laboració que, com l'actuació que avui signem, ha donat molts bons resultats'.
El projecte de remodelació del bombeig d'aigües residuals de la Vall de Bianya és una obra que forma part del PSARU, el Pla de Sanejament de les Aigües Residuals Urbanes. Tot i que estava projectada per l'any 2014, s'ha avançat a les previsions inicials. Aquest mes s'han d'adjudicar els treballs que, amb un pressupost de 698.563 euros, començaran aquesta tardor i duraran 9 mesos.