Presenten una campanya per recordar els drets de les dones

Redacció
12 de juny del 2009

La campanya pretén informar tota la població mitjançant 15.000 cartells que es distribuiran a les escoles d’adults i AMPES, als punts d’informació juvenil, als centres d’assistència primària, a les comissaries i als ajuntaments de la disposició i preparació dels Mossos d’Esquadra, amb agents especialitzats als Grups d’Atenció a la Víctima que hi ha a totes les comissaries, per atendre totes les dones que pateixen violències.
 
La campanya està emmarcada dins el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Aquest Programa lidera les actuacions estratègiques en el marc de la seguretat pública per a l’abordatge integral del fenomen de la violència masclista i, per aquesta raó, desenvolupa actuacions per assolir amb criteris d’excel·lència un model d’atenció policial a les dones que pateixen violència masclista a Catalunya.

El Programa de Seguretat contra la Violència Masclista promou l’estandardització a tot el territori català del model d’atenció a les dones que pateixen situacions de violència masclista. La campanya pretén ser una iniciativa que doni a conèixer aquest model a tota la ciutadania.

El cartell de la campanya s’ha fet arribar a les 91 comissaries dels Mossos d’Esquadra i també se n’ha fet difusió als diferents àmbits que configuren la xarxa social: centres d’atenció primària, punts d’informació juvenil, centres de formació ocupacional, ajuntaments, serveis socials, punts d’informació juvenil, associacions de dones, centres cívics....

Aquesta elevada difusió, respon a la concepció transversal en la lluita contra la violència vers les dones on s’implica tots els operadors que configuren la xarxa social per a poder donar una resposta coordinada i eficaç en els casos de violència masclista.

Els cartells (amb dues mides DINA 3 i 64 x 42 ) inclouen una fotografia d’una dona jove acompanyada pel braç d’una mossa d’esquadra i en ell es poden llegir els eslògans: “Dona, tens dret a viure sense violència” i “Confia en nosaltres. Volem ajudar-te, podem protegir-te”.