El Xaloc gestionarà els impostos municipals per estalviar costos

Redacció
11 de juny del 2009
La Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Garrotxa han arribat a un acord mitjançant el qual la Diputació s'encarregarà de recaptar –a través de la Xarxa Local de Municipis (Xaloc) - els impostos municipals als pobles de la comarca. Això suposa un estalvi de costos pels ajuntaments garrotxins i, segons ha garantit el president de la Diputació, Enric Vilert, que el servei es continuï prestant amb la mateixa qualitat i sense alteracions pels usuaris. La Diputació obrirà una oficina del Xaloc a les dependències del consell comarcal a Olot i s'ha compromès a mantenir els mateixos treballadors. La Garrotxa és, després del Gironès, la segona comarca en signar aquest conveni amb el Xaloc.

El president de la Diputació, Enric Vilert, ha explicat que el conveni preveu un traspàs gradual de les competències. A principis de setembre es començarà a fer el traspàs de les dades i arxius i es cedirà l'espai al Xaloc. No serà fins al gener del 2010 que estaran totalment transmeses les competències i serà el Xaloc l'encarregat de la recaptació a la comarca.



Aquest acord permet, a més d'abaratir els costos als ajuntaments pel que fa a la recaptació, els consistoris també es puguin beneficiar d'altres serveis que ofereix el Xaloc, com la gestió cadastral, gestió tributària i recaptació, gestió i recaptació de multes de circulació i altres expedients sancionadors. Vilert ha remarcat que un dels objectius principals d'aquest conveni és 'optimitzar recursos' i evitar que diferents institucions facin la mateixa feina.

El president de la Diputació de Girona també ha afirmat que esperen signar convenis similars abans de les vacances d'estiu amb els consells comarcals de l'Alt Empordà i la Cerdanya. Vilert confia que la resta de territoris també vegin 'els avantatges' d'aquest nou model de gestió.

Des del consell comarcal, el seu president, Joan Espona, ha demanat a la Diputació de Girona que el conveni sigui 'durador' i també ha remarcat que, més enllà d'abaratir costos, el consell ha insistit que amb el canvi de model de gestió 'es mantingui la mateixa qualitat en el servei'.

A l'acte de presentació de l'acord també hi ha assistit el president delegat del Xaloc, Joan Planella, i el vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i Esports, Narcís Casassa.