Una delegació d'Olot ha visitat Manlleu

Marc Riera
29 de maig del 2009
La delegació olotina ha conegut el funcionament del Casal Frederica Montseny, la piscina municipal, el servei de promoció econòmica i ha visitat el barri de l'Erm on s'està fent una 'ambiciosa' actuació dins de la Llei de Barris. Manlleu ha mostrat el seu interès per conèixer el funcionament dels habitatges tutelats que gestiona l'Hospital de Sant Jaume d'Olot. L'alcalde osonenc, Pere Prat, va visitar Olot el 24 d'abril passat.

Respecte al Casal Cívic Frederica Montseny, on hi conviuen en un mateix espai un casal de la gent, diverses entitats i aules per a diferents activitats formatives, Lluís Sacrest l'ha considerat un equipament 'interessant' com a projecte futur per la capital garrotxina. Aquest tipus de casal és, per Sacrest, un tipus d'equipament que la ciutat està 'desitjant i que actualment no té'.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, ha explicat que estan 'seguint' el model aplicat per Olot en la construcció i gestió d'habitatge tutelat que es gestionen des de l'Hospital Sant Jaume d'Olot. Properament, la Diputació de Barcelona ha d'entregar al municipi un avantprojecte sobre les necessitats d'aquest tipus d'habitatges destinats a la gent gran.

El primer punt de l'acord de col·laboració entre les dues ciutats serà l'exposició sobre paisatge de Vayreda i Rierola que s'està elaborant des del Museu Industrial del Ter (MIT) i el Museu Comarcal de la Garrotxa.

En la trobada, tant Sacrest com Prat han assegurat que l'entrada en servei de l'eix Vic-Olot per Bracons ha suposat més enllà d'una via de circulació una 'aproximació' entre les dues comarques. Els dos alcaldes han dit que és important que existeixi contacte entre els municipis i es comparteixin experiències.
Arxivat a