Aproven les normes d'adjudicació dels pisos de la Torras

Redacció
28 de maig del 2009
Segons fonts municipals, 30 dels 48 habitatges es reservaran als llogaters que ja hi viuen. En tant que tres seran per reallotjar famílies que ara viuen en un immoble propietat de l'Ajuntament i que està previst d'enderrocar-lo. Es tracta de l'edifici de Cal Mestre, situat prop de la urbanització de Peracaula.

Tres es reservaran com a habitatges socials per a persones amb problemes socials i econòmics. Els dotze que queden seran adjudicats segons els barems aprovats en el darrer ple.

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, el mes de desembre del 2006, l'Ajuntament va comprar els 48 habitatges que l'empresa va construir als anys setanta per allotjar els seus treballadors.

Des de la seva compra l'Ajuntament ha procedit a arreglar els edificis. La reforma s'ha efectuat tant a l'interior com a l'exterior per poder habilitar-los com a habitatges de protecció oficial.
En concret, la rehabilitació ha consistit a instal·lar ascensors a tots els edificis, refer escales, condicionar les façanes, millorar l'aïllament i rehabilitar tots els habitatges interiorment.
La compra i rehabilitació ha tingut un cost de 3,5 milions d'euros, dels quals 1,5 són subvencionats a fons perdut.