Huguet avança les línies del pla català de l'automoció

El conseller va explicar-ne els principals trets, durant una visita a Sant Joan les Fonts, a la fàbrica d'alimentació Noel.

Joan Guirado
26 de maig del 2009
El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, va ser de vista ahir a la comarca. A primera hora del matí, acompanyat del delegat del Govern a Girona Jordi Martinoy i del director dels serveis territorials David Mascort, va conèixer de primera mà el funcionament de l'empresa d'alimentació Noel, situada al polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts. El conseller va destacar la tasca i el creixement de l'empresa garrotxina.



En un altre ordre de coses, Josep Huguet també va avançar que avui, la Generalitat aprovarà el nou pla català de l'automoció, un paquet d'ajudes que han de reactivar les vendes de vehicles a Catalunya. El pla, vindria a ser similar al que ja va aprovar fa unes setmanes el govern Zapatero i al que la Generalitat no s'hi va sumar, per manca de recursos. Ara, l'executiu català preveu ampliar les ajudes a les motos i també a les furgonetes pels autònoms.

Huguet també va parlar de l'atur, i l'actual situació econòmica de les empreses catalanes. Assegura que ara 'és un moment important per repensar-se' en la idea de negoci, i que d'aquí poc, es 'començarà a veure qui sobreviu'. El conseller és optimista amb una ràpida recuperació de l'atur, amb la vista posada en la contractació al sector turístic de cares a l'estiu.