La Garrotxa disposa de 200 parcel·les industrials lliures

La Diputació de Girona ha creat un nou sistema gratuït, que permet consultar la disponibilitat als 355 polígons de la demarcació.

per Tania Tapia , 14 de maig de 2009 a les 00:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Girona ha creat un sistema gratuït que permet, entre d'altres, consultar a través d'Internet les parcel·les lliures que hi ha als 355 polígons de la demarcació. Es tracta d'un sistema que inclou informació sobre els polígons industrials, el tipus de sòl, el transport públic que hi arriba, la xarxa de telecomunicacions, les empreses ubicades i les característiques de les parcel·les. D'aquesta manera, la Diputació vol posar a l'abast de qualsevol persona que vulgui invertir a la demarcació tota la informació possible sobre els espais disponibles als polígons industrials. L'eina permet a l'usuari fer cerques segons el tipus de parcel·la que necessita i la població on vol invertir.'Amb aquesta eina volem que mai ningú ens pugui dir que no s'instal·la a Girona perquè no sap quin espai tindria disponible'. Així de rotund s'ha mostrat el vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies, Joan Pluma, en explicar l'objectiu que la Diputació persegueix amb aquest nou servei. 'No volem que es deixi d'invertir per ignorància', ha afirmat.

Es tracta de l'eina més completa sobre polígons industrials que existeix a l'estat espanyol -ha estat finançada al 50% per la UE- i que vol potenciar la captació d'inversors a la demarcació. El sistema combina diferents tipus de dades que s'actualitzen permanentment i la Diputació també vol incloure noves dades en els propers anys. Per exemple, ara qualsevol usuaris pot fer una cerca segons les necessitats que tingui: metres quadrats, proximitat a l'aeroport, parcel·la amb zones verdes properes o al costat d'una depuradora, per exemple, però no pot saber el preu d'aquest terreny. Per això, Pluma ha afirmat que volen iniciar contactes amb el sector privat perquè, un cop es faci la cerca, la parcel·la tingui un enllaç directe amb informació sobre els preus.

El diputat ha explicat que, actualment, hi ha 1.922 parcel·les lliures a la demarcació de diferents superfícies i fins als més de 150.000 metres quadrats. També ha afegit que, a partir d'aquesta font d'informació, la Diputació ara podrà conèixer altres detalls sobre el tipus de parcel·les que hi ha lliures i quines són les característiques dels polígons gironins.

A la Garrotxa, hi ha un total de 200 parcel·les lliures. El major nombre de metres quadrats no urbanitzats, es troba al polígon de Les Preses, amb 32 terrenys que oscil·len entre els 14.306 i els 774 metres quadrats. Pel que fa a Olot, la zona amb més terrenys lliures és la del Pla de Baix, amb 22 parcel·les.

FUNCIONAMENT SENZILL
El sistema té un funcionament senzill. L'usuari es connecta a la pàgina www.ddgi.cat/poligons/ i introdueix els paràmetres de la cerca que desitja fer. Automàticament, el sistema li ofereix una fitxa complerta amb la informació sol·licitada i s'acompanya d'un mapa on s'indica la informació de manera gràfica. Tots aquests documents es poden imprimir. La nova eina, ja està operativa.

Escoltar al vicepresident de la Diputació, Joan Pluma. (00:43)
Escoltar al responsable de l'aplicació, Daniel Illa. (01:10)

 

Participació