​L'Espai Cràter d'Olot estrena un nou màping

La projecció explica l'erupció del volcà Puig del Roser, on està situat l'equipament

Imatge del nou màping de l'Espai Cràter d'Olot
Imatge del nou màping de l'Espai Cràter d'Olot | Espai Cràter
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 15:19h
L'Espai Cràter està d'estrena. El centre d'interpretació dels volcans d'Olot ha inaugurat recentment un nou contingut didàctic a la sala expositiva. Es tracta d'un màping que es projecta sobre el mur de roca volcànica que es pot veure en una de les parets de la sala.

El nou videomapatge millora l'anterior i incorpora nous detalls sobre l'erupció del volcà Puig del Roser. Les imatges, precisament, es projecten damunt l'aflorament d'aquest volcà, dins del qual està situat l'Espai Cràter.

La projecció destaca la formació de l'aflorament a partir de la seva erupció, així com els diferents elements que s'hi poden identificar. Mitjançant l'estudi dels dipòsits volcànics del volcà Puig del Roser s'ha descobert que es tracta del mateix sistema eruptiu que va formar el Montsacopa i que l'erupció va ser de tipus fissural, com les erupcions que s'han produït recentment a Islàndia o a l'illa de la Palma. El vídeo mostra com es va produir la caiguda de piroclasts, formant el dipòsit volcànic; les diferents parts de l'aflorament i les bombes volcàniques que s'hi poden veure, i l'alteració de les roques pel pas d'una antiga fumarola.

El nou element expositiu de l'Espai Cràter ha estat possible gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat que ha servit per finançar un 63% del cost total del màping (35.090 euros). La seva creació ha estat a càrrec de l'empresa Oniolab i en la seva elaboració s'ha comptat amb l'assessorament de l'equip de Vulcanologia Aplicada del Geociències Barcelona del CSIC.

El nou màping és una de les dues grans atraccions que aquest 2024 inaugurarà el museu olotí. Al juny s'espera que es pugui posar en marxa el cub immersiu que permetrà conèixer diferents tipus de volcans.
Arxivat a