​L'oposició aplaudeix la contractació d'Itziar González per a regenerar el Nucli Antic d'Olot

CUP, PSC i Activem Olot s'han mostrat al costat de l'equip de govern per tirar endavant el projecte de rehabilitació del barri

Imatge d'arxiu de la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot
Imatge d'arxiu de la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot | Martí Albesa
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a les 10:45h
Bona sintonia a la sala de plens de l'Ajuntament d'Olot durant l'última sessió municipal. S'hi va donar compte de l'aprovació d'Itziar González com a responsable del nou projecte de rehabilitació del Nucli Antic, la qual cobrarà 70.000 euros anuals. El punt va aixecar elogis i felicitacions per part de tots els grups, però també algunes crítiques per haver esperat anys per atacar el principal problema del barri olotí: l'habitatge.

La CUP va assegurar que la contractació de González els generava una sensació "agredolça" pel temps que s'havia tardat a tractar la qüestió, tot i que van qualificar el fet com una "bona notícia". "Això que porten al ple, està bé i els felicitem per la decisió. Els diem el mateix que quan van aprovar el PIAM: la feina no està feta, tot just comença. Cal planificació, estratègia, participació i, sobretot, passar de les paraules als fets", va assegurar el portaveu cupaire, Jordi Gasulla.
 

Jordi Gasulla, portaveu de la CUP, en una imatge d'arxiu. Foto: Martí Albesa


El principal grup de l'oposició va recordar que el 2017 ja havia organitzat una conferència amb González per tractar la qüestió del Nucli Antic i va retreure que cap membre de l'equip de govern del moment participés en la xerrada. Els cupaires també van recordar que no havien sortit en la foto del PIAM del 2018 perquè, segons el partit, el govern de llavors no estava disposat a complir amb els recursos necessaris. "Finalment, sembla que s'ha encès la bombeta. Calla! Que potser la CUP tenia raó. Val més tard que mai, però no podem deixar de dir que és una pena que s'hagin perdut vuit anys buscant la recepta. La seva forma de fer política que menysté les aportacions de l'oposició ens ha acabat passant factura al Nucli Antic", va dir Gasulla.

Els socialistes es van mostrar "totalment d'acord" amb la contractació d'Itziar González, tot i que també van recriminar el retard. "Estem d'acord que ja es pugui treballar en positiu, malgrat que fem tard, però val més tard que mai. Sàpiga senyor alcalde que estarem a totes per treballar en aquest tema, farem aportacions i treballarem en positiu perquè sigui una realitat i tinguem un Nucli Antic com ens mereixem", va assegurar el portaveu del PSC, Josep Guix.
 

Josep Guix, portaveu del PSC Olot. Foto: Martí Albesa


Pel que fa a Activem Olot, va celebrar la contractació d'Itziar Gonzàlez per dos motius: "Primer perquè és una persona amb una llarga trajectòria que farà una bona feina en un barri que ho necessita; fa anys que el Nucli Antic està a l'UCI. Segon, celebro que sigui un tema de ciutat i no d'un grup polític. Tots portàvem als nostres programes electorals la rehabilitació del barri vell. Gràcies per haver fet aquest encàrrec", va dir el regidor del partit, Jordi Rubio.
 

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, va respondre les crítiques de la CUP amb un to irònic: "Senyor Gasulla, felicitats per haver organitzat una xerrada, nosaltres hem anat una mica més enllà". I també va demanar unió entre els grups municipals per tirar endavant un projecte que necessitarà consens: "Això no s'arregla amb dos o tres anys, es necessita una mirada continuada. Per això, és tan important que anem a una. El fet que pugui canviar la composició del govern municipal, si és un projecte en què tots creiem, pensem que anirem molt més de pressa i d'una manera molt més segura perquè implicarà fer passos que no tindran bons resultats o fruits fins d'aquí a uns anys", va dir Berga.

Per part d'ERC, soci de govern de Junts, Josep Quintana va valorar la sessió plenària com "un dia especial". "M'agradaria felicitar-nos a tots pel que aprovem. El projecte de regeneració del Nucli Antic té a veure amb l'habitatge, però també amb les persones. Vol fer que la gent que hi viu, visqui millor. És un projecte de vida i de gent. Pensem que és un projecte transformador per a la ciutat d'Olot", va afirmar el portaveu republicà.

Juntament amb la contractació d'Itziar González, el ple municipal també va aprovar la creació de la Comissió per a la regeneració del Nucli Antic que estarà formada per tots els partits polítics locals i que monitorarà el procés que faci l'arquitecta de Barcelona. Amb aquests dos passos, el consistori posa fil a l'agulla a l'enèsim intent per regenerar el Nucli Antic.
Arxivat a