​Els garrotxins Laila El Gamouchi i Bartomeu Compte, candidats d'ERC per al 12-M a Girona

El pròxim dilluns l'executiva nacional decidirà el número que ocupen a la llista gironina que encapçalarà Laia Cañigueral

Laila El Gamouchi i Bartomeu Compte després de ser escollits aquest dimarts
Laila El Gamouchi i Bartomeu Compte després de ser escollits aquest dimarts | ERC Garrotxa
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 11:44h
ERC Garrotxa ha escollit aquest dimarts els representants de la comarca per a les pròximes eleccions catalanes del diumenge 12 de maig. La militància ha decidit en una votació a la seu del partit a Olot que Laila El Gamouchi i Bartomeu Compte siguin els dos noms garrotxins que formaran part de la llista electoral per Girona liderada per Laia Cañigueral.

Laila El Gamouchi és nascuda al Marroc l'any 1980 i resideix des de fa anys a la Garrotxa. És integradora social, mediadora intercultural i tècnica en cures auxiliars d'Infermeria i actualment està estudiant Treball Social. Actualment, és la regidora de drets civils, participació i d'Igualtat a l'Ajuntament d'Olot, així com la consellera delegada comarcal d'Igualtat i Feminismes.

Bartomeu Compte i Masmitjà, nascut a Olot, viu a Besalú des de fa anys. Va ser cap de llista de la candidatura d'ERC al poble garrotxí en les passades eleccions municipals i a hores d'ara és regidor de l'Ajuntament a l'oposició. És llicenciat en dret pel Col·legi Universitari de Girona i la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Fins fa unes setmanes, ha estat diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra republicana de Catalunya. Bartomeu Compte també va estar estretament vinculat al sindicalisme de Comissions Obreres. De fet, Compte n'ha estat el secretari general a la Garrotxa (1996-2004), responsable de migracions de la Unió Intercomarcal de Girona (2000-2007), responsable d'acció sindical (2007-2008), secretari general de la Unió Intercomarcal de Girona (2008-2020) i secretari de socioeconòmica de la Unió Intercomarcal de Girona (2020-2021).

Els llocs i números que ocuparan El Gamouchi i Compte a la llista gironina d'ERC es decidiran el pròxim dilluns quan l'Executiva Nacional d'ERC validi les llistes de les quatre circumscripcions.