​El Consell Comarcal de la Garrotxa iniciarà un nou procés per adjudicar el servei de custòdia d'animals a l'abril

El president de l'ens es mostra sorprès de l'actitud de l'única empresa que s'havia presentat a la licitació, la qual ha quedat deserta

La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa
La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa | Pau Masó
27 de març del 2024
Actualitzat a les 11:08h
El Consell Comarcal de la Garrotxa no vol perdre més temps malgrat l'enèsim entrebanc que s'ha trobat amb el procés de licitació del servei de custòdia d'animals de la Garrotxa. Per això, l'ens garrotxí ja obrirà aquest mes d'abril un nou procés per aconseguir adjudicar el servei com més aviat millor.

El procés de licitació que es va llençar el gener i que s'havia de tancar aquest març, s'ha hagut de cancel·lar perquè l'única empresa que s'hi va presentar (la veterinària olotina Rosvet) no va respondre a dos requeriments que li va fer el Consell Comarcal.

Per al president de l'ens, Santi Reixach, això els ha sorprès: "M'ha sorprès, m'ha sabut greu. Veus que hi ha una empresa garrotxina i estàs content. Ells sabran. Els hi havíem de fer un requeriment perquè presentessin una informació i no ho han fet". "No he pogut parlar amb ells directament, però suposo que estaven al cas del requeriment perquè ho hem fet tal com marca la normativa", afegeix Reixach. NacióGarrotxa ha contactat amb la veterinària garrotxina, la qual ha declinat fer valoracions. 

El fet que l'empresa licitadora no respongués els requeriments del Consell ha fet que l'ens hagués de declarar deserta la licitació. Això permet ara que es convoqui un "procediment negociat" en el qual el Consell podrà demanar directament pressupost a un mínim de tres empreses amb les mateixes condicions marcades per la licitació, però sense necessitat de convocar un nou concurs públic. Aquest procediment, segons fonts del Consell, hauria d'enllestir-se aquest mes d'abril i, així, poder enllestir una contractació que ja fa tres mesos que està en dansa.

El president del Consell Comarcal també ha volgut deixar clar que, malgrat els entrebancs en la licitació del servei, la custòdia d'animals a la Garrotxa i la gestió de la gossera de Can Mali se segueix garantint amb l'empresa temporal que fins ara tenia contractada el Consell.