​L'Ajuntament d'Olot, sobre la reurbanització de Montolivet: «És una obra que la ciutat mai ha hagut d'afrontar»

El consistori creu que és necessària i diu que si els veïns acaben votant en contra del projecte, es continuarà fent el manteniment urbà que s'ha fet fins ara

L'alcalde d'Olot, Pep Berga, en una compareixença aquest dilluns
L'alcalde d'Olot, Pep Berga, en una compareixença aquest dilluns | Pau Masó
26 de març del 2024
Actualitzat a les 9:59h
L'Ajuntament d'Olot encara la reurbanització de Montolivet com un dels projectes més importants que ha impulsat la ciutat en les últimes dècades. Són 11,5 milions d'euros repartits en cinc anys i que han de servir per tornar a urbanitzar un dels barris més antics de la capital garrotxina urbanitzat el 1950 i que aviat farà 75 anys.

"Estem parlant d'una obra que la ciutat mai ha hagut d'afrontar. És una obra molt cara. Es tracta de tornar a urbanitzar tot un barri molt singular", afirma l'alcalde d'Olot, Pep Berga. "Pensem que el barri ho necessita. Hem comprovat que hi ha moltes opinions diferents. Si escoltéssim a tothom ens sortirien 400 projectes diferents i al final has d'acabar recollint allò que tothom troba més important", afegeix.

L'Ajuntament ha posat el projecte en mans dels veïns del barri que el pròxim 15 i 16 de juny hauran de decidir en una consulta veïnal si volen tirar endavant les obres. El consistori defensa que Montolivet necessita la reurbanització, però també admet que si els veïns no ho accepten, se seguirà actuant com s'ha fet fins ara: "Si els veïns no hi acaben donant el vistiplau, no ho executarem perquè és un projecte molt gran. En canvi, sí que continuarem actuant sempre que hi hagi una urgència. El barri pot tenir una resposta per part de l'Ajuntament semblant a la que tenen la resta de barris de la ciutat. Però, la gràcia de fer un projecte de reurbanització és que tornes a deixar el bari en bones condicions per 50 o 60 anys més. És a dir, que no te n'hagis de tornar a preocupar", diu Berga.

La setmana passada, mig miler de veïns de Montolivet van assistir a les xerrades informatives que l'Ajuntament va fer als Cinemes Olot per explicar el projecte de reurbanització. Segons l'alcalde, s'hi va veure un sentiment majoritari a favor d'actuar al barri, però també moltes necessitats personals: "Penso que era la primera notícia. Les sessions van ser molt participatives i respectuoses. Hi ha un sentiment majoritari al barri que les obres són necessàries, però també vam descobrir la importància de donar algunes setmanes perquè tothom es pugui informar amb més detall. La gent a l'hora de votar si el projecte ha de continuar o no, necessita conèixer quines contribucions especials hauria de pagar o quins materials utilitzarem".

L'alcalde d'Olot ha explicat que el projecte de Montolivet no ha d'hipotecar altres inversions a la ciutat i que el fet que sigui per fases ha de permetre continuar impulsant actuacions com la piscina municipal coberta o la rehabilitació de Nucli Antic. A més, també ha avisat que després de Montolivet, vindran altres barris de la ciutat com Bonavista, Sant Roc o les Planotes.
Arxivat a