​Albert Bramon es jubila i deixa la subdelegació del govern a Girona

El polític garrotxí de 67 anys continuarà vinculat al grup local del PSC a Olot

Albert Bramon al despatx de la subdelegació de Girona
Albert Bramon al despatx de la subdelegació de Girona | ACN
Nació
25 de març del 2024
Actualitzat a les 10:46h
Albert Bramon ha deixat recentment el càrrec de subdelegat del govern espanyol a Girona. Formalment, ho va fer dijous passat en un acte a Girona, però des del 10 de març ja havia aparcat les seves funcions. El polític garrotxí es jubila i deixa el relleu a Pere Parramon Rubio.

"Tinc 67 anys i tenia ganes de jubilar-me, com es diu vulgarment, abaixar el gas. Malgrat que continuo vinculat a la política i crec que és important que la gent hi sigui, tot i això, fer-ho a un ritme menor perquè es viu més tranquil", assegura Bramon a NacióGarrotxa.

El polític garrotxí deixa el càrrec de subdelegat després de sis anys. Segons Bramon, se sent orgullós de la seva trajectòria en aquesta posició: "És un càrrec amb el qual es treballa amb intensitat, però he estat molt content perquè em sembla que he estat útil. Primer de tot, perquè he intentat que l'administració de l'Estat es veiés clarament que és una administració catalana. En segon lloc, que l'administració estatal és eficient i atén la gent. També he intentat ajudar els alcaldes. En aquest sentit, estic molt content que l'alcalde d'Olot i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa vinguessin a l'acte de dijous passat. I, finalment, he intentat una entesa entre els cossos policials amb una operativitat conjunta. En aquests aspectes, modèstia a part, crec que he fet una feina bastant correcta", assegura.

Bramon va entrar a la subdelegació del govern espanyol a Girona el 2018 agafant el relleu a Juan Manuel Sánchez-Bustamante en plena efervescència del procés independentista català. "Vaig entrar quan hi havia el dinar dels premis Princesa de Girona a Mas Marroc, és a dir un batibull de Maria santíssima, inútil, estèril i que no servia de res. Ho he viscut amb intensitat: he tingut manifestacions dia sí i altre també al costat de la subdelegació. Ara els hi explico als grups nous de Guàrdia Civil que venen a Girona que surtin al carrer i mirin la gent. Ara, aquí vivim un període de tranquil·litat. Crec que hem passat pàgina", assegura el polític garrotxí.

La política, des de segona fila

Sobre el futur més immediat, Bramon diu que vol fer d'avi i continuar entrenant equips de bàsquet, la seva gran passió més enllà de la política. Tot i jubilar-se, l'exsubdelegat assegura que no deixarà la política. Continuarà vinculat al grup local del PSC en una segona línia: "Continuaré intentant ajudar el grup municipal dels socialistes a Olot sense ser candidat ni res que s'hi assembli. Després, continuo al PSC intentant promoure el que en diem els ecologistes a favor de les centrals nuclears i, per tant, continuo portant una feina política a nivell més gros", explica. Sobre les eleccions catalanes del 12-M, assegura que no pretén formar-ne part com a candidat, però sí ajudar la candidatura de Salvador Illa.

Amb la jubilació, Albert Bramon posa punt final a una trajectòria política pública que va començar 1983 quan va entrar com a regidor a l'Ajuntament d'Olot amb el PSC. En diferents etapes va ser tinent d'alcalde del govern de Lluís Sacrest i regidor de Governació, Via Pública, Personal, Esports i Joventut. També va formar part com a diputat de la Diputació de Girona i va participar en diferents llistes electorals del PSC a les eleccions al Parlament. Dins el partit dels socialistes, ha estat vocal de l'executiva de la federació a les comarques de Girona, primer secretari del partit a la Garrotxa i secretari de la mesa del consell de federació del PSC a les comarques de Girona.
Arxivat a