​La coincidència amb les eleccions del 12-M fa avançar un dia La Remences

La cursa ciclista garrotxina se celebrarà el dissabte 11 de maig i l'organització guardarà els dorsals d'aquells participants que no hi puguin anar

Imatge d'arxiu de la cursa
Imatge d'arxiu de la cursa | CCBAS.
Nació
20 de març del 2024
Actualitzat a les 16:20h
La convocatòria d'eleccions a Catalunya no només ha agafat per sorpresa als partits polítics, sinó també al Club Ciclista Bas, el qual tenia marcat el diumenge 12 de maig al calendari, no pas precisament per anar a votar.

L'entitat organitzadora de la cursa ciclista La Remences - Energy Tools ja havia marcat el 12 de maig com el dia per la celebració de la 27a edició de la cursa. Ara, però, la coincidència amb les eleccions els ha obligat a canviar de data. Han decidit avançar la prova al dissabte, un dia abans, 11 de maig.

"Segons l'article 10.1 de la Resolució INT/360/2024 de 8 de febrer, la Generalitat de Catalunya estableix un seguit de restriccions pel que fa a la circulació en el dia de la jornada electoral, i s'impedeix la celebració de la prova ciclista. Tal com s'esmenta en la resolució: 'no s'autoritza o queda suspesa tota prova esportiva, marxa ciclista o esdeveniment de vehicles històrics o qualsevol altre ús excepcional de la via en el cas que coincideixi amb un dia de celebració d'eleccions o de referèndum", assegura el Club Ciclista Bas en un comunicat.

La Remences es farà, doncs, el dissabte 11 de maig amb els mateixos horaris que ja estaven previstos. Se sortirà de Sant Esteve d'en Bas i l'únic que canviarà seran els horaris de recollida de dorsals: es podrà fer el divendres 10 de maig de les 17 a les 21 h del vespre o el mateix dissabte de les 6 a les 7.45 h del matí. "Agraïm de cor la comprensió i l'esperit de col·laboració per superar aquest contratemps aliè a nosaltres", afirmen des de l'organització.

El canvi de data pot provocar que alguns dels més de 2.000 participants amb què cada any compta La Remences sigui baixa. Per això, per aquells que els sigui totalment impossible de participar el dissabte, es demana enviar un correu a [email protected] i, des del club, es faran les gestions per guardar l'import del dorsal per a l'edició de l'any vinent.