​La CUP d'Olot demana crear l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-discriminació de la Garrotxa

El partit presentarà la proposta en forma de moció al ple municipal d'aquest dijous

Jordi Gasulla, portaveu de la CUP, explicant la moció
Jordi Gasulla, portaveu de la CUP, explicant la moció | Pau Masó
Nació
18 de març del 2024
Actualitzat a les 9:58h
La CUP vol impulsar un nou servei a la comarca en l'àmbit de la igualtat i la no discriminació. El partit vol que es creï l'Oficia d'Igualtat de Tracte i No-discriminació de la Garrotxa. Es tractaria d'un servei enfocat a recollir totes aquelles denúncies, però també situacions i faltes, relacionades en les discriminacions de gènere, edat, orientació sexual, etc.

"Ha de ser una porta d'entrada on totes aquelles persones que han patit discriminació per motius de gènere, orientació sexual, raó d'edat o perjudicis racials i puguin acostar-se a un lloc de confiança perquè se l'acompanyi i assessori i, finalment, se la derivi a aquells serveis que ja existeixen per donar recorregut a la denúncia", diu el portaveu de la CUP, Jordi Gasulla.

L'oficina que proposa la CUP ja existeix a àmbit català. El 2022 es va crear a Barcelona aquest òrgan, però el partit creu que caldria que cada comarca tingués el seu servei. Per això demanen que Olot lideri la creació de l'oficina a la comarca, amb el paraigua del Consorci d'Acció Social.

Gasulla assegura que avui en dia els serveis municipals de la ciutat estan rebent denuncies per discriminacions de tota mena. "Com que no hi ha un element que coordini aquestes denúncies, acaben anotades en un expedient, però no hi ha recorregut crèiem que hi ha d'haver algú que estigui en permanent revisió d'aquests casos perquè no quedin guardats en un calaix", assegura el portaveu cupaire.

El servei que hauria de donar l'oficina se centraria en tres eixos: l'àmbit de la prevenció, l'àmbit de la coordinació i l'àmbit de la garantia. A diferència de l'atenció que donen els Mossos d'Esquadra, el servei de la nova oficina serviria per atendre aquells casos que no necessàriament són delictius, sinó que també poden ser faltes administratives.

Per tal d'agafar el compromís de l'equip de govern d'Olot, la CUP presentarà la proposta a l'Ajuntament amb una moció el pròxim ple municipal d'aquest dijous. Serà aquest dijous i ja s'han tingut converses amb Junts i ERC: "L'equip de govern no acaba de tenir clar en quin moment hauran de començar a fer els primers passos per obrir aquesta oficina. Des de l'oposició, el que fem és presentar la moció perquè es mullin i ens diguin quan pensen començar a fer aquesta feina", diu Gasulla.
Arxivat a