​El president del Consell Comarcal de la Garrotxa critica les sancions de l'ACA als municipis

Santi Reixach "no està d'acord" amb les multes i espera que acabin amb res

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa
Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa | Martí Albesa
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 11:15h
El Consell Comarcal de la Garrotxa ha dit la seva en referència a les sancions que l'Agència Catalana de l'Aigua ha començat a posat a Ajuntaments de la comarca per sobrepassar el consum d'aigua establert per sequera. Les multes han arribat a municipis com Argelaguer, Maià de Montcal, Tortellà o Santa Pau amb multes que van dels 300 als 5.000 euros.

El president del Consell, però, ha criticat en una entrevista a NacióGarrotxa l'actitud de l'ACA: "No hi estem d'acord que es posin sancions administratives. Com a molt, podrien posar-te una sanció i haver-la d'invertir en el teu territori per fer millores. És un tema de l'administració central que no hi estic gens d'acord", diu Santi Reixach.

El president de l'ens comarcal i alcalde de la Vall de Bianya admet que els ajuntaments podrien haver reparat més canonades amb antel·lació, però també recorda que feia mesos que estaven esperant subvencions (que ja han arribat) per dur a terme actuacions en aquest sentit: "Tots esperem fer millores i evitar pèrdues a les canonades". Per últim, Reixach confia que si els Ajuntaments presenten recurs a les sancions imposades per l'ACA, aquestes es puguin resoldre. "Hi ha possibilitats que sigui així", diu.

Actualment, la Garrotxa es troba en fase d'excepcionalitat per sequera des de fa gairebé un any. Hi va entrar el maig del 2023 i des de llavors, el consum d'aigua per habitant i dia s'ha limitat als 230 litres.