​Ni Terra Viva, ni Caniausa: una nova empresa aspira a la custòdia d'animals de la Garrotxa

El concurs públic s'ha tancat amb només una oferta i ara el Consell Comarcal l'haurà d'avaluar

Un operari treballant a Can Mali, la gossera comarcal ubicada a Olot
Un operari treballant a Can Mali, la gossera comarcal ubicada a Olot | Pau Masó
Nació
26 de febrer del 2024
Actualitzat el 27 de febrer a les 9:22h
Ni Terra Viva, ni Caniausa. Una nova empresa amb seu a la Garrotxa aspira a portar el servei de custòdia d'animals a la comarca, el qual ha estat acompanyat de polèmica els últims anys. El passat mes de gener, el Consell Comarcal va obrir el concurs públic perquè les empreses que ho volguessin es presentessin per portar el servei. Ara el termini de presentació s'ha tancat i l'ens garrotxí només ha rebut una oferta.

Segons ha pogut saber NacióGarrotxa, es tracta del centre veterinari Rosvet amb seu a Olot. Aquesta ha estat l'única empresa que s'ha presentat a la licitació del servei i, per tant, la que té tots els números de passar a gestionar la custòdia d'animals i la gossera comarcal de Can Mali. Fa poc més d'una setmana, la mesa de contractació del Consell va certificar que només s'havia presentat aquesta empresa al concurs i va acceptar la seva oferta. Ara, la mesa ha d'avaluar-la i s'espera que en els pròxims dies pugui acceptar la proposta que ha fet Rosvet.

L'empresa és un centre veterinari amb seu al carrer Pare Roca d'Olot que ofereix tota mena de serveis i amb una plantilla, segons indica la seva pàgina web, de vuit treballadors. Si acaba portant el servei, seria la primera vegada que aquesta empresa s'ocupa de la custòdia d'animals a la Garrotxa.

El Consell Comarcal de la Garrotxa espera que aquest mes de març ja es pugui fer l'adjudicació. “Hem de mirar si abans que acabi el mes de març ja ho podem adjudicar, si no hi ha cap recurs. Estic content que s'hagi presentat una empresa d’aquí. Una empresa que, a més a més, també comptarà amb els voluntaris, ja que hi han de ser perquè han fet molta feina", diu el president del Consell Comarcal, Santi Reixach
 

Tres licitacions en tres anys

En el cas que acabi sent escollida, Rosvet agafarà el relleu de l'empresa temporal que hi havia ara i que estava liderada pel veterinari garrotxí Xavier Lucas. Es tractava d'un servei temporal a l'espera de poder treure la licitació actual, la qual és la tercera que es llença en tres anys.

I és que el servei ha estat acompanyat de polèmica des del 2020, quan Terra Viva va deixar d'ocupar-se'n després de gairebé deu anys. Fa tres anys, el Consell va decidir renovar la licitació i s'hi van presentar l'associació garrotxina i l'empresa osonenca Caniausa. L'entitat local va quedar exclosa del concurs per un problema administratiu en el procés i es va adjudicar el servei a Caniausa l'abril del 2021.

Terra Viva, però, va recórrer la licitació al Tribunal Català de Contractes i això va deixar en standby pràcticament un any l'adjudicació. El 2022 el Tribunal va resoldre que l'empresa osonenca no podia dur a terme el servei perquè no havia demostrat la seva solvència econòmica. Això va portar el Consell a declarar deserta la licitació i a convocar-ne una de nova de manera temporal i adjudicar-la directe a un veterinari local, Xavier Lucas. Ara, el Consell ha tornat a llençar la licitació, a la qual només s'hi ha presentat Rosvet.