​Polèmica en un derbi olotí de bàsquet

El Club Bàsquet Olot i l'Escola Pia s'han acusat mútuament per no haver ajornat el partit d'aquest dissabte que coincidia amb carnestoltes

El partit no s'acabarà jugant
El partit no s'acabarà jugant | Arxiu ND
Nació
15 de febrer del 2024
Polèmica per un partit no ajornat entre el Club Bàsquet Olot (CBO) i l'Escola Pia de la 1a Categoria Territorial Masculina que s'havia de jugar aquest dissabte a les 17:30 h a la pista del CBO al Pavelló d'Esports d'Olot. Els visitants s'han trobat sense prou jugadors per disputar el derbi pel fet que coincideix amb la rua de carnaval d'Olot. En un comunicat emès a les xarxes socials, l'Escola Pia assegura que l'Olot no ha acceptat canviar la data del partit i han criticat aquest gest. 

En el text, l'Escola Pia explica que, per motius personals, no té disponibles el mínim de cinc jugadors que es necessiten per un partit. Això suposa la derrota automàtica i que el club s'enfronti a una multa d'entre 300 i 1.200 euros. "El nostre club ha proposat qualsevol data d'aquí a final de temporada i la resposta del CB Olot ha estat sempre negativa", afirmen al comunicat. "Denunciem públicament una actitud incomprensiblement intransigent per part d'un club de la nostra mateixa ciutat i que no dubtem a considerar lamentable, reprovable i carregada de mala fe".

Des de l'Escola Pia afirmen també que el Club Bàsquet Olot només els ha ofert moure el partit tres quarts d'hora abans de l'horari ja establert, tot i que en altres ocasions de la temporada l'Olot havia disputat enfrontaments un divendres i un diumenge.
 

El Club Bàsquet Olot defensa que no ha trobat més dates

Hores després que es publiqués el comunicat de l'Escola Pia, el Club Bàsquet Olot ha emès un altre comunicat defensant-se. Els locals asseguren que han estudiat alternatives per poder jugar el partit, però totes les possibles dates que han trobat els han generat "la impossibilitat de comptar amb la plantilla completa" i afirmen que poden atorgar canvis de data "sense inconvenient", però també "sense sortir-ne perjudicats".

En el seu comunicat, CBO assenyala que el Carnaval d'Olot "és per als dos clubs" i "cadascú ha triat amb què volia comprometre's". També critiquen que l'Escola Pia hagi decidit emetre un comunicat i hagi "trucat a instàncies federatives o polítiques per pressionar socialment i atacar" un rival d'una forma que consideren "completament inacceptable". "Des del Club Bàsquet Olot continuarem treballant pel bàsquet olotí i estenent la mà a tots els clubs, que són rivals i no enemics", conclou el text.

Finalment, doncs, el derbi entre el Bàsquet Olot i l'Escola Pia d'aquest dissabte a les 17:30 h no s'acabarà disputant per falta d'entesa entre els dos clubs. Actualment, l'Olot va en primera posició de la Primera Territorial i l'Escola Pia se situa en l'últim lloc. L'últim partit entre els dos equips va tenir lloc el passat octubre i l'Olot el va acabar guanyat a la pròrroga per 75 a 87.
 
Arxivat a