​Jennifer Pareja i el Club Escacs Olot, entre els premiats de la nova gala de l'esport olotí

Se celebrarà el pròxim dilluns i està impulsada per l'Ajuntament i La Comarca

Una de les medalles que s'entregaran a la nova gala, dissenyada per Rosa Serra
Una de les medalles que s'entregaran a la nova gala, dissenyada per Rosa Serra | Ajuntament d'Olot
Nació
15 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:02h
Olot vol donar valor als èxits esportius que aconsegueixen clubs i esportistes de la ciutat. Per això, s'ha ideat una nova gala que pretén reconèixer els èxits esportius locals obtinguts al llarg de l'any. Sota el títol "En valor. Gala de l'Esport olotí", la iniciativa neix impulsada per l'Ajuntament d'Olot i el setmanari La Comarca d'Olot.

La primera edició se celebrarà el pròxim dilluns 19 de febrer al Teatre Principal i entregarà més d'una setantena de guardons a esportistes que durant el 2023 han aconseguit diferents èxits: un primer lloc en un campionat català, hagin fet podi en un campionat estatal o bé hagin participat en un campionat europeu, mundial o en alguna competició internacional rellevant. També s'entregaran guardons commemoratius a l'esportista, l'equip i el club més destacats de l'any. Els premis seran una medalla commemorativa dissenyada per l'artista olotina Rosa Serra del color Pantone marcat de l'any anterior.

"Des de sempre, la ciutat d'Olot i per extensió la comarca de la Garrotxa han estat territoris esportivament molt prolífics, amb noms ben destacats en disciplines ben diverses. I és amb l'ànim de reconèixer aquesta excel·lència que es convoca aquesta gala, com també per destacar accions, perfils i per posar en valor l'esport olotí", assegura l'alcalde d'Olot, Josep Berga. "D'aquesta manera es busca donar visibilitat i suport als esportistes que han destacat en les seves disciplines i que han portat el nom d'Olot i del territori a nivells destacats de competició i arreu del món", afegeix el director de La Comarca d'Olot, Òscar Cabana.

Jennifer Pareja i el Club Escacs Olot, alguns dels premiats

Ja s'han anunciat els noms d'alguns dels guardonats de la gala. Es tracta, en primer lloc, de Jennifer Pareja, exjugadora de waterpolo olotina que rebrà el premi a la trajectòria. Ha estat campiona d'Europa, plata olímpica i millor jugadora del món el 2013; a més, l'any passat va rebre la medalla al mèrit esportiu que entrega l'Estat i actualment és la directora de l'Associació d'Esports Olímpics. En segon lloc, un altre dels premiats serà el Club Escacs Olot, una de les entitats més antigues de la ciutat i que el 2023 va celebrar el 75è aniversari. 

La primera edició d'En Valor. Gala de l'Esport olotí tindrà lloc el pròxim dilluns a les 19 h al Teatre i es guardonaran desenes d'esportistes de 26 disciplines diferents. Les entrades gratuïtes per assistir a l'acte ja s'han exhaurit.
Arxivat a