La dignitat de les diversitats en una exposició a Olot

Alumnes del Montsacopa han creat una mostra que recull set històries locals que han patit vulneració de drets

Imatge de l'exposició
Imatge de l'exposició | Pau Masó
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:09h
Una persona cega, una dona que ha patit càncer, una immigrant o un jove amb altres capacitats són algunes de les històries que es poden veure i conèixer en la nova exposició que acull Can Trincheria d'Olot. Són set històries de set persones diferents de la Garrotxa que han vist com els seus drets eren vulnerats en algun moment de la seva vida.

Sota el nom de "Set de dignitat", els alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Gran Mitjà d'Atenció a persones en situació de dependència de l'institut Montsacopa han creat aquesta exposició també en motiu del 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans. La idea neix de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona i el Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat CEDRE. La proposta va arribar als alumnes i aquests van tirar-la endavant.

L'exposició consta de set fotografies de gran format fetes pel fotògraf olotí Pep Sau on es veuen set persones diferents en àmbits quotidians. Al costat de cada fotografia hi ha un QR amb el qual es poden conèixer les històries i descobrir el procés que han seguit els alumnes del Montsacopa per escollir i conèixer la persona que està representada.

"És curiós perquè tres de les persones que hi ha a l'exposició són tres familiars dels alumnes. Quan vam començar a parlar de diversitat i drets humans, vam veure que hi havia alumnes que començaven a pensar que potser alguna persona de la seva família se li havia vulnerat algun dret, ja sigui a l'hora d'anar a buscar feina o relacionar-se amb els de més. Això va disparar unes alarmes als alumnes. Vam arribar a la reflexió que tots som diversos i a tots se'ns poden vulnerar els drets i ser persones dependents", explica la Maria Àngels, una de les professores de l'institut olotí. 

Algunes de les persones que protagonitzen l'exposició són també membres d'entitats i empreses amb les quals col·labora el cicle del Montsacopa com la Creu Roja, la Fageda o Integra. La mostra es podrà gratuïtament veure fins al diumenge 3 de març a l'entrada de la Casa Trincheria d'Olot.
Arxivat a