​Rècord de calor en un mes de gener a la Garrotxa

Aquest dijous, les temperatures a la comarca han arribat a superar els 25 graus

Nació
25 de gener del 2024
Actualitzat a les 21:51h
La temperatura registrada a la Vall d'en Bas ha estat la segona més alta de Catalunya aquest dijous
La temperatura registrada a la Vall d'en Bas ha estat la segona més alta de Catalunya aquest dijous | Arxiu ND
La Garrotxa ha viscut aquest dijous una situació totalment anòmala pel que fa a la temperatura. En ple mes de gener, la comarca s'ha traslladat a la primavera. Ho demostren els registres rècord que ha recollit el Servei Meteorològic de Catalunya.

Tant a Olot com a la Vall d'en Bas s'ha registrat un rècord de temperatura al mes de gener. Amb més de 20 anys de dades, el Meteocat no havia registrat mai en un gener a la Garrotxa una temperatura tan alta com la d'avui. A la Vall d'en Bas és on s'ha donat la màxima més alta: 25,3 graus, dos graus més que el rècord de calor registrat fins ara a l'estació garrotxina que datava del 20 de gener de 2007. La temperatura de la Vall d'en Bas ha estat la segona més alta del país aquest dijous.

A la capital de la Garrotxa s'ha arribat a una màxima de 25,2 graus, una dècima menys que a la Vall d'en Bas. Segons el Meteocat, 21 dels 117 observatoris que hi ha a Catalunya han batut rècords de màximes en un mes de gener. La temperatura més alta d'aquest dijous s'ha donat també a terres gironines, concretament a Anglès (25,4 graus). Són tres graus menys que el rècord de calor registrat mai a Catalunya: 28 graus a l'Observatori de l'Ebre el 28 de gener de 2021.
Arxivat a