Olot tornarà a ser seu d'exàmens teòrics de conduir tres anys després

​Des del 2020, les proves es feien a Girona i aquest dimecres Trànsit i la DGT han acordat recuperar el servei

Una dona fent la prova teòrica del carnet de conduir
Una dona fent la prova teòrica del carnet de conduir | ACN
Nació
25 de gener del 2024
Actualitzat el 26 de gener a les 15:33h
Olot tornarà a ser seu de les proves teòriques dels exàmens de conduir de la Direcció General de Trànsit (DGT). Així ho va acordar la mateixa DGT en una reunió celebrada aquest dimecres amb el Servei Català de Trànsit (SCT).

En aquesta reunió es va acordar que, per fer els exàmens, Trànsit facilitarà el material informàtic i la DGT el programari de la prova. Des del 2020 amb l'aparició de la pandèmia les proves es van concentrar a Girona.

De moment, no s'ha donat a conèixer on es faran les proves que correspondran a la capital de la Garrotxa. Sí que s'ha determinat que a part d'Olot també es recuperarà la seu de Ripoll. Trànsit ha informat que aquesta se situarà en un local cedit pel Consell Comarcal. La Federació d'Autoescoles de Girona coordinarà la posada en marxa del procés.

L'anunci d'aquest dijous ha agafat per sorpresa l'Ajuntament d'Olot. Segons fonts municipals, s'han adonat de la notícia a través dels mitjans i ni el Servei Català de Trànsit ni la DGT els havia informat. Això, tot i haver compartit converses i reunions els últims mesos. El novembre de 2022, el ple municipal d'Olot va demanar a la DGT el retorn de les proves a la ciutat. Ho va fer a través d'una moció impulsada per Junts, ERC i la CUP, però no van rebre en cap moment cap resposta. 

A part de recuperar Olot com una seu de les proves, en la reunió de dimecres el SCT va tornar a reclamar a la DGT el traspàs de les competències al govern català per fer els exàmens pràctics de conduir. Des de l'SCT es considera que els interinatges i les hores extres dels examinadors no compleixen les necessitats i la demanda existent -amb 50.000 persones pendents de poder fer l'examen segons els càlculs de l'administració catalana- i que es necessita una plantilla estable d'aquest col·lectiu. Segons l'executiu català, la DGT va reconèixer que Catalunya és l'únic lloc de l'estat on hi ha un problema en aquest sentit.
Arxivat a