​Lluís Guinó i Pep Companys, nous càrrecs de confiança de la Diputació de Girona

L'alcalde de Besalú i l'exalcalde de Santa Pau cobraran més de 40.000 euros anuals

Guinó a l'esquerre i Companys a la dreta de la imatge
Guinó a l'esquerre i Companys a la dreta de la imatge | Arxiu ND
Nació
09 d'agost del 2023
Actualitzat a les 19:54h
La Diputació de Girona ha publicat aquest dimarts els càrrecs de confiança que tindrà la institució durant el pròxim mandat 2023-2027. En total, la institució tindrà 27 càrrecs de confiança, als quals suposaran 1,2 milions d'euros en sous.

Entre els noms, n'hi ha dos de garrotxins. El de l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, que serà un dels cinc "assessors coordinadors del ple" que tindrà la Diputació i cobrarà 48.000 euros bruts anuals. El 2021, Guinó va ser condemnat a 20 mesos de desobediència i va deixar de ser diputat i vicepresident de la Mesa. El passat mes de març es va repetir el judici i la condemna va acabar sent de quatre mesos, tot i que el tribunal va aclarir que ja s'havia complert. Per això, el 28 de maig Guinó va poder-se presentar com a alcaldable de Besalú, revalidant l'alcaldia que ostenta des del 1995. 

Per altra banda, entre els 27 càrrecs de confiança de la Diputació també hi ha l'exalcalde de Santa Pau, Pep Companys. Serà "assessor del ple" i cobrarà 42.000 euros bruts anuals. Companys va deixar l'alcaldia de Santa Pau el passat mes de maig i es va presentar aquest juliol com a número quatre d'ERC per al Congrés dels Diputats. L'expresident d'ERC a la Garrotxa no va sortir elegit i ara serà un dels càrrecs de confiança de la Diputació.

Consulta tots els càrrecs de confiança de la Diputació de Girona aquí