Els 5 pobles amb encant de la Garrotxa que t'enamoraran

Descobreix algun dels nuclis més bonics de la comarca entre boscos i volcans que t'enamoraran

Pobles bonics de la Garrotxa.
Pobles bonics de la Garrotxa. | Nació
12 de juliol del 2023
Actualitzat a les 21:17h
Catalunya està farcida de pobles amb encant i a la Garrotxa també n'hi ha. Aquest estiu, amb els preus dels vols disparats i la inflació trucant a la porta, molts catalans es quedaran pel territori de vacances. És, doncs, un gran moment per descobrir racons de casa nostra que desconeixies fins ara i que t'enamoraran pels seus paisatges, la gastronomia o la història que tenen al darrere.

Aquests són alguns dels pobles més bonics i amb més encant de la Garrotxa que no et pots perdre. Potser alguns encara no els has visitat, altres són per tornar-hi cada dia. Però tots ells tenen quelcom de singular que els fan únics. 
 

Santa Pau

Situat al cor de la Garrotxa i del Parc Natural de la Zona Volcànica, aquest poble de més de 1.600 habitants guarda una joia del passat medieval a la comarca: el seu nucli antic. La seva plaça major i el castell són emblemes del passat i la història de la Garrotxa. Els entorns de la vila, amb diversos volcans com Santa Margarida o el Croscat, són també un patrimoni del municipi.
 

Perxes empedrats a Santa Pau, la Garrotxa. Foto: Visit Santa Pau

 

Castellfolit de la Roca

Si hi ha un poble icònic a la Garrotxa, aquest és Castellfollit de la Roca. La vila es troba enfilada dalt d'una gran llengua de basalt volcànic. La seva cinglera és un dels indrets més fotografiats de la comarca per la seva espectacularitat. Passejar-se pel nucli antic de Castellfollit és un viatge que el visitant descobrirà quan arribi al final del trajecte: el mirador de l'ermita vella.
 

Les cingleres basàltiques de Castellfollit de la Roca. Foto: Arxiu NG.

 

Hostalets d'en Bas

Es tracta del nucli més pintoresc dels vuit que hi ha a la Vall d'en Bas. Passejar-se pel carrer de la Teixeda o el carrer de Vic és obligatori per tothom que visita aquest poblet garrotxí. En tot moment, la serralada de Falgars dona context a les cases i masies històriques que hi ha a la zona.
 

El carrer de la Teixeda, als Hostalets d'en Bas. Foto: Xavier Borràs.

 

Besalú

Un dels pobles més visitats de la demarcació, el país i, fins i tot, l'estat està a la Garrotxa. I la seva fama turística no és perquè sí. El seu encant el converteix en un municipi de llegenda que, a més, té un passat històric que es posa de manifest passejant pels seus carrers. El pont romànic, els banys jueus o la plaça de Sant Pere són indrets que fan únic el poble de Besalú.
 

El pont romànic de Besalú. Foto: Emili Vilamala

 

Sant Joan les Fonts

El segon municipi més habitat de la Garrotxa (més de 3.000 habitants) guarda un patrimoni natural únic. L'encant de Sant Joan les Fonts es troba en el seu entorn més immediat: la ruta de les Tres Colades, el pont medieval, l'església nova, els volcans que envolten el poble o el salt d'aigua del Molí Fondo.
 

Un dels racons idíl·lics de la Ruta de les Tres Colades a Sant Joan les Fonts. Foto: @santjoanfontsaj.