​Reformar i cobrir l'Hospici d'Olot costa gairebé 3 milions d'euros

És la quantitat que ha demanat l'Ajuntament als Fons Next Generation

Redacció
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:30h
Posar al dia l'Hospici d'Olot costaria gairebé tres milions d'euros. Així ho ha comunicat l'Ajuntament al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. En concret, el consistori olotí ha sol·licitat una subvenció de 2,8 milions per tal de reformar i cobrir un dels edificis més històrics de la ciutat.

La convocatòria correspon al Programa de millora de la competitivitat i de dinamització del Patrimoni Històric amb ús turístic del Ministeri, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea mitjançant el programa Next Generation de la Unió Europea. En cas que l'Ajuntament rebi la subvenció demanada, es rebria la totalitat de l'import i el consistori no hauria d'aportar-hi diners. Tot just s'ha fet la sol·licitud, i caldrà esperar setmanes o mesos per saber la resolució.

Els gairebé tres milions que l'Ajuntament calcula que val la reforma de l'Hospici surten d'una memòria valorada que es va encarregar als arquitectes Eduard Callís i Blai Moliné, responsables també de la futura piscina coberta i la reforma de diverses places del Nucli Antic com la del Carme o la plaça Major.

De la memòria del despatx Un Parell d'Arquitectes se n'ha extret el cost total de l'obra que consistiria a cobrir l'edifici amb una coberta de vidre. Això permetria cobrir de manera permanent l'edifici i no haver de muntar i desmuntar cada any la coberta que cobreix durant la tardor i hivern l'Hospici i que el seu manteniment i muntatge costa 6.000 euros anuals.

A més de la instal·lació de la coberta de vidre, els 2,8 milions que ha demanat l'Ajuntament també servirien per reformar parts interiors i exteriors, dur a terme accions d'eficiència energètica o millorar la il·luminació, entre altres. Tot plegat serviria per posar al dia un equipament que data del XVIII i que és bé cultural d'interès nacional.
Arxivat a