​Horaris, balls i dies: la guia per no perdre't la faràndula d'Olot per Corpus

Aquest cap de setmana els Gegants, Cabeçuts i Cavallets tornaran a sortir al carrer

Aquest cap de setmana se celebra Corpus, una de les dues úniques dates de l'any en què surt la faràndula
Aquest cap de setmana se celebra Corpus, una de les dues úniques dates de l'any en què surt la faràndula | Martí Albesa
Redacció
07 de juny del 2023
Aquest cap de setmana serà un dels dos únics moments de l'any en què es podran veure les figures més emblemàtiques de la faràndula d'Olot: els Gegants, Cabeçuts i Cavallets. Tots sortiran al carrer per celebrar la festivitat de Corpus aquest dissabte 10 i diumenge 11 de juny. La cercavila i el ball a plaça permetran tornar a veure les figures olotines després de nou mesos tancades, des de les Festes del Tura 2022.
 

Dissabte de cercavila

El dissabte serà el moment de la cercavila. Puntualment a les 18 h, els Gegants, Cabeçuts i Cavallets sortiran de l'Hospici. El recorregut de la cercavila serà l'habitual: enfilaran el carrer de l'Hospici cap a la plaça de l'Àngel, carrer Bellaire i carrer Sant Ignasi per arribar a la plaça Major; després es baixarà pel carrer Major, es trencarà per la plaça Pia Almoina, es passarà per davant l'església del Tura i es pujarà cap a la plaça Campdenmàs; des d'allà s'agafarà el carrer dels Sastres direcció al Firal; la cercavila acabarà passant pel carrer de Sant Ferriol, Dolors i Sant Rafel per tornar cap a l'Hospici.

En cas de pluja, si plou a l'inici de la cercavila, s'esperarà a sortir de l'Hospici fins que pari. Depenen de l'hora que s'acabi sortint, es retallarà més o menys recorregut. En cas que la pluja no remeti o aparegui a mitja cercavila, s'acabarà anul·lant l'acte. 

Diumenge de ball a plaça

El diumenge tindrà lloc els balls a la plaça Major. Gegants, Cabeçuts i Cavallets faran els seus tradicionals balls que començaran a les 12 h. També tindrà lloc la Sardana de Corpus. Qui vulgui ballar-la, cal que es posi en contacte al telèfon 972 27 91 11 o bé al 972 26 08 93.

En cas de pluja, el ball de diumenge a les 12 h quedaria anul·lat. En el cas de la sardana, es faria a l'Hospici.  
Arxivat a