​El Festival Música als Masos 2023 lligarà la música clàssica amb els artistes contemporanis

El certamen garrotxí comptarà amb nou actuacions durant el juliol i amb una novetat al setembre

Presentació de la programació de Música als Masos 2023 al Mas Ventós d'Olot
Presentació de la programació de Música als Masos 2023 al Mas Ventós d'Olot | Pau Masó
Redacció
05 de juny del 2023
Actualitzat el 06 de juny a les 16:34h
El setè Festival Música als Masos de la Garrotxa ja ha destapat tota la seva programació. El certamen se celebrarà, principalment, el mes de juliol. Del dissabte 1 al diumenge 16, tindran lloc nou actuacions en nou masos pairals de la comarca.

Enguany, les actuacions van en una dobla via: la voluntat de portar a la Garrotxa els músics més rellevants del panorama català actual i la voluntat de fer valdre produccions pròpies. Per això, es podrà veure el Quartet Cosmos, Miquel Bernat, el Quartet Vela o el tiorbista Ferran Pisà, a més de propostes de "collita pròpia" com el trio de corda Reus-Oliu, una de les obres més cèlebres del repertori de cambra, el quartet de Schubert La Mort i la Donzella, i una proposta que explorarà la relació musical de la família Bach al voltant de L'Ofrena Musical.

Per primera vegada, cap actuació repetirà ubicació. La setena edició de Música als Masos es farà deu cases pairals de la Garrotxa, entre elles hi ha el Mas Sobeies de la Vall de Bianya, la Cassa Ferrer Noguer de Besalú o el Mas Coromina de Riudaura. També es visitarà la Casa Solà-Morales, el Mas Vayreda o el Mas Subiràs d'Olot, entre altres.


Dissabte 1 de juliol: Casa Solà-Morales d'Olot – Triosonates barroques
Diumenge 2 de juliol: Mas La Coromina de Riudaura – Ferran Pisà
Dijous 6 de juliol: Mas Vayreda d'Olot – Quartet Vela
Divendres 7 de juliol: Mas Subiràs d'Olot – Trio Reus-Oliu
Dissabte 8 de juliol: Casa Ferrer-Noguer de Besalú – Cosmos Quartet
Diumenge 9 de juliol: Mas Pratdevall de Santa Pau – Sonates de Beethoven OO
Divendres 14 de juliol: Mas Ventós d'Olot – Mariona Camats i Eudald Buch
Dissabte 15 de juliol: Mas Sobeies de la Vall de Bianya – Miquel Bernat
Diumenge 16 de juliol: Mas la Fàbrega de Sant Feliu de Pallerols – Quartet Aisling


Cada concert constarà de dos torns d'unes cinquanta persones cada un. Els horaris seran a les 19 i 21 h, menys els diumenges que serà a les 18 i 20 h. 

Nova proposta al setembre

A part de la programació regular del juliol, aquest 2023 el Música als Masos s'amplia amb la nova proposta "Música en Xoc". Tot i aixoplugar-se sota el certamen d'estiu, l'objectiu és que el projecte camini sol en un futur i tingui autonomia pròpia.

La nova proposta, gira al voltant d'un concert de dos torns, els dies 16 i 17 de setembre. Combina l'obra d'un compositor clàssic del segle XX amb la d'un compositor català contemporani, que també serà present un dels dies de l'estrena, i que oferirà una conferència introductòria al concert. Amb la voluntat d'apostar per les avantguardes artístiques, els recitals es fan en col·laboració amb RCR Arquitectes, que posen l'Estudi Barberí d'Olot com a escenari.

Aquest 2023, el nou apartat del Música als Masos permetrà escoltar el Pierrot Lunaire d'Arnold Schoenberg i tres obres del reusenc Josep Maria Guix: Com un núvol lleuger, Suaument, dins la tristesa i Soroll d'aigua.

Les entrades per a totes les actuacions del setè Festival de Música als Masos ja estan disponibles a la pàgina web del certamen. El preu general és de 15 euros, 12 per als socis i 7,5 per als menors de 30 anys. Els menors de 14 anys tenen entrada gratuïta.