​Junts perd la majoria al Consell Comarcal de la Garrotxa i entra Estimem les Planes

Junts passaria a tenir 12 consellers, PSC i la CUP sumarien representació i entraria un representant de la llista independent de les Planes d'Hostoles

La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa
La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa | Pau Masó
29 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:14h

Les eleccions municipals són també les que determinen els representants als Consells Comarcals i les Diputacions. A falta de la confirmació oficial de la Generalitat, l'aritmètica resultant dels comicis d'aquest diumenge fa variar la composició actual de Consell Comarcal de la Garrotxa. Si no hi ha cap canvi d'última hora, els 25 consellers del Consell quedarien de la següent manera: 12 consellers per a Junts, 8 per ERC, 2 per al PSC, 2 per a la CUP i un per Estimem les Planes.

Això suposa que Junts perdi la majoria absoluta al Consell Comarcal de la Garrotxa, ja que passaria de 14 consellers a 12. Això farà que els postconvergents hagin de decidir si volen fer entrar algun partit a l'equip de govern per tal de tenir estabilitat durant el mandat o prefereixen governar amb minoria. La situació, també podria fer que Santi Reixach perdés la presidència, tot i que tot apunta que té el suport dels grups per mantenir-la.

A part de Junts, qui també perd representació al Consell Comarcal de la Garrotxa és ERC. Passa de nou consellers a vuit: un menys que el 2019. En canvi, PSC i CUP sumen un representant més cada un i passen d'un conseller a dos. Finalment, la principal novetat és que una formació d'electors i independent com és Estimem les Planes tindrà representació. La candidatura encapçalada per Marc Puig va superar el 3% dels vots totals a la comarca i va aconseguir set regidors. Són unes dades que li permeten obtenir representació a l'òrgan comarcal.

La presa de possessió i constitució del nou Consell Comarcal de la Garrotxa està prevista es faci al mes de juliol.