Josep Guix: «Fer la variant facilita una ciutat més sostenible»

El candidat del PSC defensa un 2+2 per a la variant d'Olot, analitza la seva trajectòria política i assegura que el partit encara té l'espina clavada del trencament del pacte de govern amb Junts

Josep Guix, candidat del PSC
Josep Guix, candidat del PSC | Martí Albesa
23 de maig del 2023
Actualitzat el 24 de maig a la 13:55h


Amb 65 anys, Josep Guix és el candidat més veterà que es presenta a Olot. Tant pel que fa a l'edat, com per l'experiència a la política municipal. Guix fa dotze anys que es presenta com a alcaldable de la capital de la Garrotxa i va anar a llistes per primera vegada el 2007 amb Lluís Sacrest. Aquesta serà la quarta vegada que lidera la llista del PSC a Olot i afirma que es torna a presentar perquè "li agrada la ciutat". Per al candidat socialista, agrònom i professor de l'Institut Garrotxa la política és "un servei al poble".
 
El perfil del candidat

Mar o muntanya? Muntanya
Estiu o hivern? Estiu
Hobby? Parlar per la ràdio
Una sèrie? No en mira
Una pel·lícula?Algú va volar sobre el niu del cucut
Un llibre?Lena de Carles Bosch de Trinxeria
Un grup de música? Ara li agraden Els Catarres, però sempre ha estat de la Salseta del Poble Sec
Un lloc on perdre's? L'Alta Garrotxa
Un lloc on trobar-lo? A l'Institut Garrotxa
Un acte de Festes del Tura? La Turinada i els concerts
Què li agrada d'Olot? L'entorn i la seva gent

- Per què ens ha citat al pont de Santa Magdalena?
- Per dues coses. Una és perquè a mi m'encanta el riu. Crec que el tenim desaprofitat i Olot ha viscut molt de temps d'esquena al Fluvià. Abans era el nostre sistema d'energia i donava vida a totes les fàbriques. Quan aquestes van tancar, pràcticament hem abandonat el riu. Nosaltres proposem recuperar els passejos entorn del curs fluvial i puguem anar caminant de Sant Roc fins a les Tries. Per altra banda, també us he citat aquí perquè a davant hi tenim l'edifici municipal de Can Jombi. Voldríem reconvertir-lo en un edifici de serveis de la ciutat. Ara hi ha la brigada que la portaríem al polígon de la Canya i aquí hi posaríem tota una sèrie d'equipaments municipals com Dinàmig o part del Consorci d'Acció Social.