Jordi Gasulla: «Venim a sacsejar força coses»

El candidat de la CUP considera en una entrevista a NacióGarrotxa que hi ha ocupacions lícites, es mulla sobre la variant i desgrana el seu model municipalitzador

Jordi Gasulla és el candidat de la CUP a Olot
Jordi Gasulla és el candidat de la CUP a Olot | Martí Albesa
22 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de maig a les 9:04h


Amb 34 anys, Jordi Gasulla és el candidat més jove que es presenta a les eleccions municipals d'Olot. Després d'anys de militància al partit i d'agafar el relleu de Lluís Riera durant els últims dos anys de mandat, ara Gasulla es posa al capdavant de la CUP per fer possible, diu, "un govern al servei de la majoria social" i per tirar endavant "les transformacions" que necessita la ciutat. Per al candidat cupaire i professor, la política és "un comproís amb la societat i el planeta".
 
El perfil del candidat:

Mar o muntanya? Muntanya
Estiu o hivern? Estiu
Hobby? Cuidar les plantes
Una sèrie? La memòria dels caragols
Una pel·lícula?El llop de Wall Street
Un llibre?Lleó l'Africà
Un grup de música? Obrint Pas
Un lloc on perdre's? L'Alta Garrotxa
Un lloc on trobar-lo? Al costat de la PAH
Un acte de Festes del Tura? El Seguici
Què li agrada d'Olot? La seva ubicació i el teixit social i compromès

- Per què ens ha citat a dalt del Montsacopa?
- Em sembla que és una bonica metàfora del que són les coses que necessiten un esforç, però que al final tenen la seva recompensa. També em sembla que és un exemple d'allò que la comarca ha hagut de lluitar tantes vegades que és la protecció del seu territori i en el Montsacopa tenim l'exemple de la gredera que si algú no hagués parat, potser no tindríem aquest volcà. El Montsacopa és un exemple d'aquesta elecció que a vegades s'ha de fer entre un benefici econòmic curterminista i la protecció del medi ambient i del futur del planeta per les generacions futures.

- Primera vegada com a candidat. Com va?
- (riu). Esperançat. Tinc la sort d'haver vist el mateix procés des de segona línia quan es va presentar fa vuit anys la Mireia o fa quatre anys en Lluís i, per tant, més o menys ja he viscut de prop què és una campanya i què és la feina del mandat. En l'àmbit personal és cansat, però també esperançador.