​ERC promet invertir «un Espai Cràter» en habitatge

Això serien, com a mínim, quatre milions d'euros per a mobilitzar el parc immobiliari de la ciutat

Josep Quintana i Susanna Pagès
Josep Quintana i Susanna Pagès | Pau Masó
Nació
22 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:06h

ERC ha iniciat la segona setmana de campanya parlant d'habitatge. Ho ha fet en una roda de premsa davant l'edifici esquelet que hi ha a Sant Miquel, una promoció que va quedar a mitges durant la crisi econòmica del 2008 i que no s'ha tornat a reactivar. En aquest escenari, ERC ha promès que els pròxims quatre anys, si aconsegueixen governar la ciutat, invertiran, com a mínim, 4 milions d'euros en inversions encarades a resoldre el problema de l'habitatge que viu Olot.

El candidat d'ERC, Josep Quintana, ha comparat la inversió que pretén fer el seu partit amb la que es va fer a l'Espai Cràter: "Com a mínim, destinarem un Espai Cràter en habitatge. Els últims projectes que s'han fet a la ciutat han voltat als 4 milions. Nosaltres invertirem un Espai Cràter en habitatge. Per a ERC, l'habitatge serà la urgència número 1. En el sentit de les inversions, posem per davant l'habitatge que la mobilitat".

Per assolir això, ERC diu que preveu incentivar els privats perquè rehabilitin pisos, aconseguir pisos buits de la Sareb o construint obra nova. Una de les propostes dels republicans que han d'ajudar en aquest sentit és l'Oficina de Rehabilitació. "La falta d'habitatge no és real perquè existeixen 1.800 pisos buits a la ciutat. Per això crearem l'Oficina de Rehabilitació d'Habitatge perquè tots aquests pisos entrin dins el mercat de lloguer", ha explicat Susanna Pagès, número 4 de la llista d'ERC a Olot.