Què diuen els programes electorals per a les municipals d'Olot?

Consulta les propostes dels partits que es presenten a la capital de la Garrotxa

L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot
L'edifici de Can Joanetes, seu de l'Ajuntament d'Olot | Pau Masó
Nació
12 de maig del 2023
Actualitzat el 23 de maig a les 11:08h


La campanya per a les eleccions municipals ja és aquí, i la majoria de partits d'Olot ja han presentat els seus programes. Amb les seves propostes, els candidats busquen que els ciutadans els facin confiança per als pròxims quatre anys, en uns comicis on tot està obert i on els pactes també poden ser clau.

Repassem a continuació tots els programes electorals dels partits que es presenten a la capital de la Garrotxa. Són tots els programes que els partits han fet arribar a NacióGarrotxa.

Programa electoral de Junts

Pep Berga recull 300 propostes repartides en 59 pàgines. Es tracta del extens que es presenta entre les candidatures olotines. El document es basa en tres eixos: una ciutat que funcioni, una ciutat pròspera i una ciutat per a viure. 

Programa electoral de Junts a Olot by naciodigital on Scribd

 

Programa electoral d'ERC

Josep Quintana presenta un programa que gira a entorn de la "transformació". A través d'aquesta paraula, el document descriu els canvis que els republicans volen aportar a la ciutat a través d'una transformació verda, feminista, democràtica i socioeconòmica. El programa està format per 90 pàgines i presenta més de 200 propostes relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Programa electoral d'ERC Olot by naciodigital on Scribd

Programa electoral del PSC

Josep Guix presenta 43 propostes agrupades en 14 objectius. El funcionament diari de la ciutat i dels serveis bàsics és el pal de paller del programa electoral del PSC per a aquestes eleccions municipals. També hi tracten altres temes com la seguretat, la sostenibilitat o la mobilitat. Ho fan, però, d'una manera molt més condensada que ERC o Junts.  

Programa electoral del PSC d'Olot by naciodigital on Scribd

 

Programa electoral de la CUP

Jordi Gasulla agrupa més de 300 propostes en un programa on els eixos són bon govern, municipalització, justícia social, promoció de la salut, educació i cultura, habitatge digne, dinamització de l'economia, ecologisme i territori i mobilitat.

Programa electoral de la CUP a Olot by naciodigital on Scribd



 

Programa electoral d'Olot en Comú

Raül Valls recull 58 propostes en sis pàgines de programa. Entre els eixos temàtics hi ha industria sostenible, habitatge accessible, espai públic sa i segur, o implicació ciutadana. 

Programa electoral d'Olot en Comú by naciodigital on Scribd



Programa electoral d'Activem Olot

Jordi Rubio presenta un programa electoral basat en un "pla de govern" de més de 100 propostes per desenvolupar els pròxims quatre anys. 

Programa electoral d'Activem Olot by naciodigital on Scribd

 

Programa electoral d'Olot+

David Coromina ha imprès 25 propostes per a Olot. El programa dona protagonisme, sobretot, a les mesures per millorar la seguretat a la ciutat, situant-les entre les primeres que es presenten. També es parla de tradicions i cultura, transport públic o patrimoni natural.
 

Programa electoral d'Olot+ by naciodigital on Scribd