SUMAR assenyala que la carta de les treballadores és «anònima»

L'empresa s'ha obert a parlar de les situacions que es denuncien

Redacció
08 de maig del 2023
Actualitzat a les 20:28h
El logotip de l'empresa SUMAR
El logotip de l'empresa SUMAR | Sumar
Poques hores després de fer-se pública la carta en què treballadores de l'empresa SUMAR denunciaven situacions de "patiment i precarietat", la companyia ha exposat als mitjans la seva versió. L'empresa pública, dirigida per l'olotí Estanis Vayreda, diu que desconeix l'origen del comunicat perquè prové d'un "grup anònim" però que de seguida que la van rebre van respondre el mail per oferir-se a asseure's i parlar-ne. "No hem rebut resposta de moment", exposen.

En relació a les denúncies fetes pel grup de treballadores, subratllen que les condicions laborals estan recollides al conveni col·lectiu del sector, que és a nivell de Catalunya i que actualment està en negociació per part dels sindicats i patronals. SUMAR remarca que "és cert" que el preu del quilometratge és anterior a la crisi del combustible i que, tot i que van apujar l'import del 0,20 al 0,23 per quilòmetre, estan a l'espera que el nou conveni en reguli l'import final.

En aquest sentit, l'empresa concreta que té contactes i reunions continuades amb els comitès d'empresa i representants dels treballadors del SAD i que les reivindicacions que es recullen a la carta "no s'han tractat". Amb tot, mostren la "total disposició" a escoltar les demandes "que preocupin els treballadors", tant el grup signant de la carta com el representants dels treballadors.

SUMAR recorda que és una empresa pública i que, com a tal, els increments màxims de retribucions que es poden aplicar als treballadors estan regulats pels pressupostos.
Arxivat a