1 de 10
Personalitats

​Jordi Sellas, nou president de la Fundació RCR

L'actual director de l'espai IDEAL de Barcelona agafa el relleu del biòleg Ramon Folch

Jordi Sellas és actualment gestor cultural | Generalitat de Catalunya
per Redacció, Olot | 5 de maig de 2023 a les 13:46 |
Jordi Sellas ha estat nomenat nou president de la Fundació RCR Bunka, la fundació dels arquitectes olotins RCR. El Patronat de la Fundació va escollir Sellas el passat 28 d'abril. L'olotí agafa el relleu de Ramon Folch, doctor en biologia i sociòleg, qui va ser president durant vuit anys i qui continuarà sent membre de l'entitat.

El nou president és fundador i director creatiu de realitat ampliada Layers of Reality que compta amb centres d'arts digitals com actual l'IDEAL (Barcelona), MAD (Madrid) i The Boiler House (Londres). Nascut a Olot, Sellas té una consolidada experiència i trajectòria en gestió cultural. Ha estat, entre altres càrrecs, director de màrqueting del Grup Focus, on va crear el Club Tr3sC de cultura; director del departament de Nous Negocis del Grup RBA; creador, director i presentador durant una dècada del programa de ràdio i televisió Generació digital, i director general de Creació i Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya entre 2013 i 2016. Forma part de la Junta Directiva de la Federació Catalana d'Empreses de Producció Audiovisual (PROA) i és soci de Nostromo Live, una productora d'arts escèniques. És vicepresident de l'Arts in Health International Foundation, i membre dels patronats del Teatre Lliure i de la Fundació Carulla.


La Fundació RCR Bunka

La Fundació RCR Bunka, creada per l'estudi d'arquitectura creativa RCR Arquitectes l'any
2013, dona suport a l'arquitectura, el paisatge, les arts i la cultura a tota la societat, amb

l'objectiu d'estimular socialment la valoració per l'arquitectura i el paisatge i, implícitament, les arts i la cultura en general; aplegar, inventariar, custodiar i difondre el fons material, documental i del pensament dels fundadors (RCR) i d'altres fons especials, aportats a la fundació; coordinar les activitats culturals i d'investigació associades a l'activitat de l'esmentada entitat, i el de vetllar i contribuir a la conservació del patrimoni arquitectònic creat.

La Fundació RCR està integrada per diferents patrons. Sellas ja era un d'ells, a més dels patrons fundadors Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta. L'alcalde d'Olot, Pep Berga, els engiyners Joaquim Coello i Oriol Guixà, l'empresari Santiago Mercadé, i els l'arquitectes Josep Maria Montaner i Guim Costa també són altres patrons amb què compta la fundació. 

 

Participació