​​Lluís Guinó presenta candidatura per revalidar l'alcaldia de Besalú

L'actual alcalde es tornarà a presentar després de 28 anys al càrrec

Guinó amb el seu equip electoral
Guinó amb el seu equip electoral | Junts
Nació
03 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:03h


Lluís Guinó encapçalarà de nou la candidatura de Junts per Besalú a les eleccions municipals del 28 de maig. L'actual alcalde torna a lidera la llista amb la voluntat de "donar continuïtat als projectes engegats en els darrers quatre anys, que han tingut una singularitat que ha exigit als ajuntaments un esforç especial", assegura.

Per a Guinó, la candidatura combina experiència i renovació, i vol tenir presents les demandes i peticions de tots els veïns i veïnes. "Tenim uns objectius clars: treballar per l'institut escola, crear una regidora de salut i esport o buscar alternatives a l'abocador de Beuda que el Consell Comarcal ha plantejat mantenir", indica el candidat.

En l'àmbit de la sostenibilitat, l'alcaldable vol continuar instal·lant energies renovables en tots els àmbits públics i crear una comunitat local d'energia perquè s'hi puguin connectar els veïns que no poden instal·lar plaques fotovoltaiques a casa. "És un projecte aprovat i pendent de licitació com també ho està el de la gespa artificial del camp de futbol, perquè volem instal·lacions potents pels clubs esportius", explica Guinó

Pel que fa a la llista, Joan Serra anirà en segon lloc. Va ser regidor en mandats anteriors i a continuació el segueix German Mas, actual segon tinent d'alcalde i regidor d'Esports i Comerç. Raquel SurrocaIrene Mañas i Joan Puigdevall són els següents de la llista, que també inclou l'actual edil Sira Huete i Daniel Panaite.

Lluís Guinó es tornarà a presentar després de set mandats i 28 anys com a alcalde. A les últimes eleccions, el candidat de Junts va aconseguir majoria absoluta amb 860 vots i vuit dels 11 regidors.