​L'olotí Santiago Vilanova es presenta com a alcaldable a Barcelona

L'històric ecologista anirà de cap de llista amb Els Verds

Santiago Vilanova va néixer a Olot el 1947
Santiago Vilanova va néixer a Olot el 1947 | Adrià Costa
Redacció
30 de març del 2023
Actualitzat a les 9:46h
L'olotí Santiago Vilanova es presenta com a alcaldable a la ciutat de Barcelona. L'històric ecologista català serà el candidat d'Els Verds – Alternativa Verda, partit fundat el 1983 i refundat el 1999. La formació es considera "l'únic partit ecologista i ecofeminista que presenta una llista a Barcelona". D'aquesta manera, Vilanova farà cursa electoral a la capital catalana al costat d'Ada Colau, Xavier Tries, Ernest Maragall o Jaume Collboni.

Amb 76 anys, Vilanova ha decidit presentar-se per introduir l'ecologisme al govern municipal. "L'objectiu és defensar el territori de les activitats econòmiques destructives i de les contaminacions dels recursos naturals, protegint i millorant la qualitat de vida de la població mitjançant l'acció local. No pot ser que una ciutat com Barcelona no tingui una representació de l'ecologia política en el govern de la ciutat", assegura el candidat en una carta.

"Mai l'ecologia havia estat tan present en els mitjans de comunicació i en la publicitat dels béns de consum. Ens presentem, doncs, per defensar l'autonomia del pensament ecologista i el nostre projecte de país. És necessari que Catalunya tingui, com tenen altres estats i regions europees, un partit verd amb capacitat de govern que pugui ajudar a resoldre, sempre amb consens i diàleg, els grans problemes de Barcelona, com la greu contaminació que pateix", afirmen.

El periodista, escriptor i consultor mediambiental viu des de fa anys al Raval de Barcelona i col·labora en diferents mitjans de comunicació, entre ells NacióGarrotxa. Va ser director de Diari de Barcelona durant el període autogestionari (1983-84), Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme 1983; director de Gea-Consultors Ambientals i fundador de l'associació Una Sola Terra. També ha estat cofundador del Col·lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya i director de la revista ecologista Userda, a més d'escriure una vintena de llibres. Des de Barcelona, Vilanova també forma part de diferents branques ecologistes d'entitats com l'Ateneu Barcelonès.

Per a les eleccions del 28 de maig, Vilanova comptarà com a número 2 amb Pilar Sentís, pionera de l'ecofeminisme a Catalunya, psicòloga i cofundadora d'Els Verds-Alternativa Verda. En les pròximes setmanes el candidat olotí a Barcelona preveu començar a reunir-se amb entitats barcelonines i també demanarà una trobada amb els grans candidats de la ciutat per concretar un pacte metropolità per "una transició energètica i ecològica justa".
Arxivat a