​Creixen un 7% les atencions a la gent gran a la Garrotxa

El Consorci d'Acció Social va atendre gairebé més de 3.300 persones amb necessitats d'autonomia durant el 2022

Una persona gran atesa a casa seva
Una persona gran atesa a casa seva | Adrià Costa
Redacció
27 de març del 2023
L'atenció a les persones grans segueix augmentant. El 2022 tanca amb més de 3.000 persones ateses des del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa que necessitaven ajuda relacionada amb necessitats d'autonomia. En total són 3.388, un 7% més que el 2021 (3.160). El mateix creixement s'ha donat a Olot, on hi ha la majoria de les atencions que es fan a la comarca (un 60%).

"No tenim un sostre. La idea és poder anar augmentant en funció de les necessitats. Les atencions augmenten, però no més d'un 10%. És el marge mínim que podem pensar. Si la cosa se'ns desbordés, ho podríem anar fent. Sí que fem una previsió amb, per exemple, dades del padró i així fem una planificació cap a on poden anar els serveis", diu Elena Güell, coordinadora de l'àmbit d'autonomia del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

La majoria de persones ateses són usuaris que tenen problemes d'autonomia, principalment, de salut (malalties cròniques o limitacions) o econòmics. El perfil de la gent gran que s'atén són dones més grans de 85 anys que viuen soles. El Consorci treballa amb l'objectiu de treballar en el domicili dels usuaris i així facilitar la seva autonomia amb el suport dels diferents serveis que ofereix l'organisme garrotxí.

Els serveis per a l'autonomia que ofereix el Consorci són varis, entre ells hi ha el servei d'atenció a l'autonomia, el servei de Teràpia Ocupacional, els àpats a domicili o la teleassistència. El 2022 es van entregar gairebé 15.000 àpats a domicili a 74 persones, s'ha augmentat un 16% el nombre de persones que han accedit al servei de teràpia ocupacional i productes de suport (BAI) i el teleassistència va atendre més de 1.000 persones el 2022. A Olot la teleassistència atén 872 persones, que representen el 12% de la població més gran de 65 anys que hi ha a la ciutat.