​Comença el Festival MOT a Olot: converses, horaris i autors

Consulta les xerrades literàries que tindran lloc des d'aquest dijous fins dissabte a la capital garrotxina

Imatge de l'última edició del MOT a Olot
Imatge de l'última edició del MOT a Olot | Martí Albesa.
Redacció
23 de març del 2023
El Festival MOT 2023 arrenca aquest dijous la seva segona part. Després d'inaugurar-se a Girona durant el cap de setmana passat, ara el festival de literatura tancarà la seva novena edició a Olot. A la capital de la Garrotxa es podran veure sis xerrades que giraran entorn del leitmotiv d'aquest any: la por. Totes elles són gratuïtes i tindran lloc a la Sala Torín.

 

Dijous: Que no ens guanyi la por

La conferència inaugural del MOT a Olot serà dijous a les 18 h. Anirà a càrrec de l'escriptora Lolita Bosch, el director teatral Josep Maria Miró i la periodista Núria Juanico. Els convidats conversaran sobre com es representa la por des d'un punt de vista assagístic i teatral.

Dijous: Sento veus

En aquesta xerrada la por estarà enfocada des del punt del vessant de la ment. Els escriptors Eloy Fernández Porta i Helena Guilera conversaran amb el filòleg Pau Vidal sobre com es recullen a la literatura malalties mentals com la depressió o l'ansietat. La conversa serà a les 20 h.
 

Divendres: La memòria soterrada

Sota aquest títol, els escriptors valencians Silvestre Vilaplana i Alfons Cervera, moderats per Javier Sánchez Zapatero, miraran d'esbrinar com podem recuperar la memòria democràtica. La conversa que tindrà lloc a les 18 h girarà sobre la memòria i com s'hi enfronta l'escriptor.
 

Aquest 2023 Olot acollirà sis converses. Foto: Martí Albesa

 

Divendres: Horror

La quarta conferència del MOT serà divendres a les 20 h i tindrà un accent cinematogràfic. Estarà protagonitzada per l'escriptor Manuel Loureiro i la directora de cinema Carlota Pereda. Mònica Garcia, directora de la Fundació Sitges, serà la responsable de moderar una conversa que parlarà sobre com es tracta l'horror, el pànic o el terror i com el tractaven escriptors com Edgar Allan Poe, H. P. Lovecraft o Stephen King.

Dissabte: El temor a la pàgina en blanc

La penúltima conferència del MOT es farà a les 18 h de dissabte i tractarà una por molt particular: la pàgina en blanc. Què senten els escriptors quan es posen davant el full en blanc i han de començar a escriure? Els escriptors Marta Sanz i Jorge Volpi dialogaran amb Ricard Ruiz sobre com es pot vèncer la por a l'escriptura.
 

Dissabte: La por al fracàs

El MOT 2023 tancarà amb una traca final. Bonnie Jo Campbell, Carlos Zanón i Llucia Ramis protagonitzaran l'última conversa del festival literari. Serà a les 20 h del dissabte i girarà a entorn del fracàs professional. De fet, Jo Campbell i Zanón van tenir altres professions i aventures abans de ser escriptors. Ara les seves obres presenten personatges erràtics i perduts que serviran per reflexionar sobre l'error, el fracàs i la por que envolta la incertesa.
Arxivat a