​El primer APEU de Catalunya ja és una realitat a les Preses

El municipi ha aprovat recentment la creació d'aquest organisme que ajudarà a desenvolupar el polígon industrial a partir de la col·laboració públicoprivada

El polígon de les Preses
El polígon de les Preses | Google
Redacció
20 de març del 2023
Actualitzat a les 17:01h
Des d'aquest mes de març, les Preses s'ha convertit en el primer municipi de Catalunya que formalitza la creació d'una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU). Ha estat una iniciativa promoguda per l'Associació d'Empreses Euram Garrotxa (AEEG) i, segons l'entitat, el fet de ser el primer del país "és un èxit i una oportunitat" perquè sigui un exemple per a altres polígons industrials de Catalunya. A l'Ajuntament, l'alcalde Pere Vila, també ho celebra: "És fantàstic que això hagi tingut fruit. L'objectiu és aconseguir millores per al polígon de les Preses".

L'APEU ha de permetre, a través de la col·laboració entre les empreses del polígon i l'Ajuntament, aportar millores a la zona industrial del poble garrotxí. L'Àrea de Promoció Econòmica es finança a través de les quotes dels seus membres que en el cas del polígon presenc són gairebé el 60% de les empreses i propietaris que el formen.

Els membres de l'APEU decideixen quines inversions i millores s'han de fer al polígon. A les Preses s'ha apostat, de moment, per millorar la senyalització, la seguretat i la normativa urbanística. Una de les accions que es preveu, per exemple, és la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona. Les accions, tot i que només les decideixen els membres de l'APEU, beneficien a tots els agents de la zona.

Al polígon de les Preses hi ha actualment unes 100 empreses. L'APEU ja és una realitat i, de moment, és l'únic que es crearà a la Garrotxa. Euram també va intentar crear-ne a tres polígons més de la comarca, però la iniciativa no ha arribat a bon port.
Arxivat a