La nova T-16 estarà disponible a la Garrotxa a l'abril

El nou títol es podrà adquirir quan la comarca entri a formar part de l'ATM de Girona, el pròxim 17 d'abril

La T-Mobilitat que integra la T-16
La T-Mobilitat que integra la T-16 | ATM
Victor Rodrigo
20 de març del 2023
Actualitzat a les 16:22h
Entra en funcionament aquest dilluns la T-16 a les ATM de Lleida, Camp de Tarragona i Girona. La nova targeta, que substitueix l'antiga T-12, ja estava en funcionament a l'àrea metropolitana de Barcelona des de feia uns anys. El Departament de Territori ha posat en funcionament un portal web per poder aconseguir aquesta targeta, que permetrà als menors de 16 anys viatjar de manera gratuïta al transport públic. És gratuïta i d'ús únic i personal.

Tot i que ja s'ha posat en funcionament a la demarcació de Girona, fins que la Garrotxa no entri a formar part de l'ATM de Girona (previst per a l'abril) el nou títol no estarà disponible a la comarca. La T-16 encara també ha d'arribar a la setena corona del transport públic de Catalunya, al Ripollès i al Berguedà, en els pròxims mesos. Segons el Govern, s'implementarà a la tardor, a la vegada que la T-Mobilitat

Com pots aconseguir la T-16?

És molt fàcil. Es pot sol·licitar la targeta en els centres d'atenció al client de cada Autoritat Territorial de la Mobilitat, a punts habilitats o de manera online. A més, el Departament de Territori ha habilitat una pàgina web amb informació addicionalsobre com fer la sol·licitud de manera correcta, a més d'enllaçar les pàgines de les respectives ATM de cada territori (i com seguir els procediments en cada cas).

Què fa la T-16?

La nova T-16 continuarà sent gratuïta i s'amplia dels 12 als 16 anys, i també permetrà fer un nombre il·limitat de viatges en la zona tarifària. Substitueix de manera definitiva la T-12, però aquesta targeta encara es mantindrà en circulació. Tanmateix, l'actual T-12 continuarà sent vàlida i es podrà continuar utilitzant fins que el menor tingui tretze anys. Igual que amb la T-jove, començarà a funcionar en la setena corona amb el desplegament de la T-mobilitat cap a la tardor.

Cal renovar la T-16 cada any. Per a poder-ho fer, el titular de la targeta (menor d'edat) s'haurà de personar a un dels centres d'atenció del client de l'ATM. Ho pot fer sol o acompanyat del seu pare, mare o tutor legal. Especialment els més joves.